2016, anul Maimutei de foc

By  | 

În zodiacul chinezesc, 2016 este anul Maimuței de foc. Hai să aflăm mai multe despre această zodie!

Zodiacul chinezesc are o istorie de peste 3 mii de ani şi se bazează pe fazele lunii, spre deosebire de cel occidental, unde se iau în calcul aşezarea Soarelui, a planetelor şi a stelelor. Zodiacul are un ciclu de 12 ani, iar fiecare an este reprezentat de un animal: şobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine şi mistreţ.

Legenda spune că Buddha a chemat toate animalele pentru a sărbători alături de el Anul Nou, însă doar cele 12 de mai sus au venit. Se crede că acestea pot înzestra persoanele născute în anul respectiv cu anumite caracteristici. Însă de data aceasta personalitatea unei persoane este definită şi de luna, ziua şi chiar şi ora naşterii.

Maimuța, vedeta acestui an, este animalul care seamănă cel mai mult cu omul, motiv pentru care nativii zodiei sunt de obicei inteligenți, creativi și inventivi. Învață foarte repede și au succes în orice domeniu își aleg. De asemenea, sunt foarte încrezători în forțele proprii și vor să încerce totul cel puțin o dată.

Femeile născute în zodia maimuței sunt carismatice și atrag mereu atenția asupra lor, fiind o companie plăcută și veselă. Celor mai multe le place să se afle în centrul atenției, simțindu-se în largul lor dacă aleg să lucreze în domenii precum modelling sau actorie.

Anul Maimuței te poate împinge la gesturi îndrăznețe, pentru a-i face pe cei din jur să te remarce, atât pe plan personal, cât și profesional. 2016 va fi un an bun pentru riscuri, pentru curaj, pentru planurile puse în acțiune, pentru noi începuturi și pentru noi invenții.

Ani de naștere pentru zodia Maimuței: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992 , 2004, 2016.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *