Fructe vs. Grill

Ce legătură există între delicioasele fructe de vară și grătar? Pariez că vei spune ”cum de nu m-am gândit la asta până acum?”.

Salată de pepene rumenit

Prepararea pepenelui roșu în acest fel schimbă textura fructului (ei bine, se pare că există inclusiv o rețetă de pepene-ton, de juri că-i pește și nu alta), se pare, dându-i o aromă ușor afumată și potențându-i dulceața. Și merge de minune cu brânza feta.

Ingrediente:
– 2 felii de pepene tăiate triunghiuri (cu tot cu coajă)
– 50 g brânză feta
– O mână de rucola
– O ceapă mică
– Frunze de mentă

Pentru marinadă
– Sucul și coaja rasă a unei lămâi
– 2 linguri de miere
– O lingură ulei de măsline
– ¼ linguriță sare

Amestecă ingredientele pentru marinadă și unge generos triunghiurile de pepene, înainte de a le pune pe grătar. Rumenește-le ușor pe ambele părți, apoi așază-le pe platoul pentru salată și adaugă restul ingredientelor. Poți adăuga și câțiva stropi de oțet balsamic (ideal sub formă de reducție) sau stoarce lime proaspăt deasupra.

Frigărui hawaiene de pui

Puiul se combină perfect cu ananasul, în această rețetă exotică, perfectă pentru a-ți delecta invitații la party. Ba mai mult, se pare că ananasul e extrem de versatil.

Ingrediente:
– 500 g piept de pui dezosat și tăiat cuburi
– Un ananas mic tăiat cuburi
– Ardei gras (de diferite culori)
– O ceapă roșie mare

Pentru marinadă:
– Zeama unei lămâi
– 2 linguri ulei de măsline
– O lingură de miere
– O lingură ghimbir ras
– ¼ linguriță curry
– Sare, piper, chilly

Prepară mai întâi marinada și pune bucățile de pui în aceasta, la frigider, timp de o jumătate de oră, într-un bol acoperit. Între timp, taie legumele și ananasul, apoi începe să montezi frigăruile. Rumenește-le pe grătar, pe toate părțile, ungându-le din când în când cu restul de marinadă rămasă, astfel încât să rămână suculente.

Piersici coapte cu proscuiutto

Nu te-ai fi gândit vreodată că piersicile pot fi gătite pe grătar, însă acestea se pot dovedi a fi o garnitură extrem de inspirată pentru preparate din carne sau vedetele unei salate aperitiv.

Ingrediente:
– 5 piersici mari, ferme (tăiate în jumătăți)
– 2 linguri unt moale
– O salată verde
– 100 g prosciutto crudo
– O lingură ulei de măsline
– Zeama unei lămâi
– O lingură oțet balsamic
– Sare & piper după gust

Pune jumătățile de piersici pe grill, cu fața în jos, și rumenește-le ușor, apoi întoarce-le și unge-le cu unt, apoi lasă-le încă o jumătate de minut pe grătar. Scoate-le într-o tavă și lasă-le să se răcească puțin – între timp, taie și așază frunzele de salată pe platou. Adaugă apoi piersicile, bucăți de prosciutto rupte cu mâna și, eventual, câteva firimituri de brânzeturi fine (Rocquefort de exemplu), apoi dressing-ul preparat înainte din uleiul de măsline, oțet, lămâie și condimente.

Banane caramelizate

Există locuri prin lume unde bananele sunt nelipsite la grătar, și nu e vorba de acea specie care se folosește la gătit (Plantain). Cu plăcere!

Ingrediente:
– Câte o banană (nu foarte coaptă) pentru fiecare persoană
– Zeama unei lămâi
– 100 g zahăr pudră
– Scorțișoară
– Frunze proaspete de mentă

Secționează bananele pe lungime și stropește-le cu sucul de lămâie (acesta împiedică oxidarea fructelor, ceea ce înseamnă că bananele nu se vor înegri) și trece-le prin zahărul pudră, apoi așază-le cu grijă pe gril sau plită. Întoarce-le ușor, având grijă ca zahărul să nu se carbonizeze, apoi servește-le ca atare sau alături de înghețată de vanilie și frunze de mentă.

Banana boats

Taie bananele pe lungime, pe interior, apoi umple deschizătura cu mashmallows, ciocolată neagră, fructe uscate sau alune pisate. Împachetează apoi bananele în folie de copt și folie de aluminiu (în ordinea asta) și pune-le în jar pentru 10 minute.

Ananas la desert?

Prepară cel mai savuros desert punând pe grill câteva felii de ananas proaspăt, pe care apoi să le treci prin caramel (apă și zahăr în părți egale, fierte până capătă o nuanță arămie). Presară câteva frunze fresh de mentă, adaugă o cupă de înghețată și… oh, da”

Foto: iStock

Citește și: Rețete de post delicioase și savuroase

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.