Zendaya este (oficial) un fashion icon

Zendaya nu-i nici pe departe un nume nou în showbiz – de fapt, la numai 25 ani, are deja o experiență de 13 ani în actorie & muzică. Dar în ultima vreme e lăudată nu numai pentru talentul artistic, ci și pentru cel vestimentar. Mai exact, Zendaya (care se propunță Zen-DEY-a, apropo, ca să eliminăm confuzia permanentă legată de numele ei) e un veritabil fashion icon.

Și nu o spunem numai noi – CFDA (Council of Fashion Designers of America) tocmai a anunțat că Zendaya va fi onorată cu prestigiosul Fashion Icon Award la gala din acest an, care va avea loc pe 10 noiembrie.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cfda (@cfda)

La cei 25 de ani ai săi, Zendaya va fi cea mai tânără deținătoare a acestui titlu, pe care organizația CFDA l-a oferit în trecut unor staruri precum Rihanna, Naomi Campbell sau J.Lo. O parte din onoare merge și către Law Roach, stilista sa, care este responsabilă pentru look-urile sale iconice de-a lungul ultimilor ani. Dintre care să ne amintim de câteva mai jos…

Zendaya e momentan în Londra, la London Film Festival și, pe lângă outfitul Vivienne Westwood absolut fantastic (check out detaliile de pe corset, care nu numai că e realizat din lanțuri, ci are și niște talismane incorporate), face valuri și cu un hairstyle nou, care ne face să luăm telefonul în mână și să ne programăm la un tuns cu breton.

Tot în Londra, la premiera Dune, Zendaya poartă o rochie Rick Owens.

Pentru afterparty-ul premierei Dune, a purtat o rochie pe care designerul Nensi Dojaka a creat-o special pentru ea, și care a intrat instantaneu pe lista noastră de “best naked dresses of all time”.

La câteva zile după ce a fost prezentată pe podium la Paris Fashion Week, Zandaya a purtat această rochie din colecția Loewe pentru primăvară/vară 2022. Breastplate-ul din metal a fost sculptat manual, în atelierul din Franța al brandului Loewe.

Apropo de breastplate-uri, imposibil să nu îți amintești acest look semnat Tom Ford, pe care Zendaya l-a purtat la Critics’ Choice Awards în ianuarie 2020. Iconic.

Încă un look tip “armură” absolut memorabil – Zandaya channeling Ioana d’Arc la Gala Met 2018 (într-o ținută Versace).

La Festivalul de Film de la Veneția, Zendaya a purtat unul dintre cele mai aclamate look-uri ale anului 2021 – o rochie Balmain din piele, custom made, sculptată pentru a se mula perfect pe corpul său și a crea acel efect de material umed, și colorată manual pentru o potrivire perfectă cu tonul pielii ei.

La premiera primului film Spiderman în care a apărut (Spiderman: Homecoming, 2017), Zendaya a purtat o rochie Ralph and Russo…

…iar la premiera celui de-al doilea film Spiderman (Far From Home, 2019), a purtat Armani Privé.

Încă un look Ralph & Russo – la GQ Men of the Year Awards, în 2018.

La premiera din Australia a filmului The Greatest Showman, a purtat această rochie statement, semnată de brandul Moschino, care a reflectat perfect imaginea delicată a personajului său din film.

Zendaya e de mult fană a look-urilor care includ corsete, și ÎNCĂ o dovadă e această rochie Vera Wang pe care a purtat-o în 2019 la Premiile Emmy.

La evenimentul Elle Women in Hollywood din 2019, a mers pe un look masculin, creat de Peter Do, un tânăr designer de menswear.

Apropo de powesuiting, să nu uităm când Zendaya a purtat acest look pentru Campania Marc Jacobs toamnă/iarnă 2018.

Și, bineînțeles, să nu uităm când a transformat abdomenul la vedere într-un trend pe covorul roșu, după ce a purtat această rochie Valentino la Premiile Oscar de anul acesta.

Foto: Profi Media

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.