Ultima colecție a lui Karl Lagerfeld pentru Chanel a fost prezentată la Paris

Karl Lagerfeld a declarat cu mai multe ocazii că nu își dorește ca moartea sa să fie marcată într-o manieră sofisticată (înmormântarea designerului a fost un eveniment privat, la care a participat un număr foarte restrâns de persoane), astfel încât, cu ocazia prezentării ultimei colecții Chanel create de către Karl, casa de modă a ales să îl omagieze prin mici detalii subtile care au fost presărate în cadrul show-ului.

Pe fiecare loc rezervat invitaților a fost plasată câte o ilustrație înfățișându-l pe Lagerfeld alături de Coco Chanel, acompaniați de mesajul „The beat goes on”. Show-ul a debutat cu un minut de liniște totală în onoarea creatorului, urmat de un mesaj înregistrat – vocea lui Karl povestind despre primele sale zile la Chanel (colaborarea sa cu casa de modă a început în 1983, acum 36 de ani).

În rest, show-ul s-a desfășurat pe modelul tipic Chanel – Grand Palais, spațiul care găzduiește de ani de zile prezentările casei de modă, a fost transformat, ca de obicei, într-un decor parcă desprins dintr-o poveste. De data aceasta, Karl a imaginat un orășel de provincie dintr-o stațiune de ski – complet cu cabane din lemn care au încadrat podiumul, brazi naturali, schiuri Chanel, o panoramă impozantă a unor munți înzăpeziți, totul acoperit de un strat de zăpadă artificială.

Colecția a inclus paltoane și pălării din lână cu alură masculină, imprimate cu carouri, herringbone sau houndshtooth, acompaniate de pantaloni din lână cu talie înaltă, pulovere cu gulere XXL, jachete voluminoase din tricot, cămăși din mătase transparentă cu volane inspirate de jabouri, ghete apres ski dintr-un mix de piele și tricot, clasicele tweed-uri sub formă de sacouri lungi, pantaloni până la genunchi și fuste mini, o suită de look-uri redate în explozii de roz fuchsia, turcoaz electric și oranj aprins, totul încheiat cu un set de look-uri all white. Penelope Cruz, una dintre muzele lui Lagerfeld, a închis line-up-ul cu un zâmbet, într-o rochie mini cu volane pe piept și fustă din pene, ținând în mână un trandafir alb.

Foto: Chanel, Getty, Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.