Trucuri simple de styling care transformă complet ținuta

Uneori, un detaliu subtil poate avea un impact enorm, fiind suficient pentru a transforma o ținută dintr-un outfit basic într-unul wow. Am adunat mai jos câteva de idei de styling – trucuri folosite de stiliști în cele mai noi imagini de promovare a colecțiilor pentru sezonul următor – care durează numai câteva secunde pentru a fi puse în aplicare, dar au un efect puternic asupra imaginii de ansamblu a ținutei.

Curea, Zara, 89,90 lei – aici

În teorie, să porți două curele sună cel puțin bizar… Dar iată că, uneori, poate arăta chiar foarte cool. Unul dintre accesoriile IT ale noului sezon sunt curelele cu detalii din cristale/pietre strălucitoare – prinde două astfel de curele în talia unui pulover supradimensionat, pentru a scoate în evidență silueta și a contura forma ideală de clepsidră. Completează cu o pereche de pantaloni slim fit.

Broșă, Uterque, 239 lei – aici

Broșele sunt, în mod tradițional, purtate în piept, dar o abordare fresh este să prinzi o broșă într-un loc atipic, cum ar fi pe mâneca unei jachete. Poți încerca acest truc atât în cazul ținutelor elegante (prinde o broșă cu pietre colorate pe mâneca unui sacou, purtat peste o rochie din mătase), cât și în cazul outfiturilor casual (pe mâneca unei jachete din denim, de pildă).

Sandale, Zara, 399,90 lei – aici

Sandalele cu șnur care se prinde de jur împrejurul gleznei au fost printre hot item-urile verii, iar popularitatea lor se va menține și în toamnă. După ce le-ai purtat alături de pantaloni scurți sau rochii, poartă-le acum cu pantaloni lungi, dar leagă șnurul pe deasupra materialului, astfel încât să scoți în evidență glezna.

Salopetă, Pull & Bear, 149,90 lei – aici

Poți oferi un aspect fresh unei curele din material textil purtând-o înnodată, fără a te folosi de cataramă – un avantaj aici este și faptul că, în acest fel, poți ajusta cât mai precis cureaua pe dimensiunile taliei tale, astfel încât să accentueze cât mai bine silueta fără a avea un aspect prea larg sau prea strâmt. Curelele din material textil cu catarame inspirate de cele ale rucsacurilor arată senzațional alături de piese de inspirație utilitară, cum ar fi boilersuits sau salopetele scurte din denim.

Sandale, Bershka, 169,90 lei – aici

Să porți șosete cu sandale nu e nimic nou, dar, cu toate acestea, e un truc de styling pe care puțină lume își face curaj să îl abordeze. Dacă ți se pare că șosetele creează un contrast prea mare alături de o pereche de sandale elegante, cu barete subțiri, profită de trendul în ascensiune al sandalelor chunky, de inspirație șaptezecistă (similare modelelor de pantofi populare în perioada Studio 54) și poartă o pereche de astfel de sandale cu platformă XXL alături de o pereche de șosete subțiri, din material cu irizații metalice.

Borsetă, Reserved, 89,99 lei – aici

De când au început să capete din nou popularitate, acum câteva sezoane, borsetele au fost purtate în fel și chip – inițial, au fost reinventate” pe post de genți mesager, fiind purtate în diagonală peste piept, apoi, când acest truc de styling a devenit suprautilizat, s-a revenit la imaginea clasică, iar borsetele au coborât din nou la brâu. Dacă ești în căutarea unui nou mod de a purta borseta, încearcă să o “arunci” pe un umăr, asemenea unei genți de zi.

Pulover, Uterque, 445 lei – aici

O alternativă fresh pentru puloverele prinse în jurul taliei sau aruncate peste spate este să prinzi mânecile unui pulover în diagonală pe piept (la fel cum ai purta o geantă stil mesager). Arată cool prin nonșalanța gestului de a arunca un pulover peste ceea ce porți deja. În cazul în care este frig, te poți folosi de un pulover drept fular, înfășurând mânecile de jur împrejurul gâtului.

Set clame, Pull & Bear, 29,90 lei – aici

Vorbeam aici despre cum clamele și agrafele au un moment de mega popularitate, fiind printre cele mai hot accesorii ale momentului. Secretul pentru a nu arăta cool atunci când porți clame, în special modele supradimensionate? Prinde-le cât mai la întâmplare în păr (pe care poți să-l lași cât de răvășit vrei), evitând un aspect prea studiat.

Foto: Unsplash, website-urile brandurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.