Trucuri care iti vor salva hainele si bugetul

Ne place sau nu, nici măcar perechea preferată de pantaloni sau rochia delicată primită când am împlinit 25 de ani nu rezistă pentru totdeauna. Ni se rupe sufletul când le aruncăm şi pornim în cautarea unei piese de vestimentaţie noi… Dar ştiai că nu este nevoie să se ajungă aici?

Poate că nu e bine să ne ataşăm de obiecte… Poate că unele persoane ne-ar considera zgârcite… Dar de ce să cheltui banii pe haine noi când există atâtea trucuri care nu numai că le pot salva pe cele vechi, ci ne vor păstra şi banii în portofel?Secretele shoppingului inteligent? Tineti APProape!

Nimănui nu îi plac pantalonii scămoşaţi. Pentru a-i face să arate ca noi, nu trebuie decât să cureţi scamele cu o lamă de ras. Acest truc funcţionează foarte bine şi la colanţii mai groşi, dar ai grijă ca lama să nu fie foarte ascutiţă sau să nu apeşi tare.

Uneori, fermoarele de la pantaloni, jachetă sau geantă nu mai funcţionează, deci suntem nevoite să le schimbăm. Din fericire, o lumânare sau un creion cerat te pot ajuta! Nu trebuie decât să freci puţin fermoarul cu una din ele şi va fi ca nou.

Deşi vinul roşu este delicios, poate deveni duşmanul nostru cel mai mare, pătându-ne bluza preferată. Şi oricât de mult ai încerca să o speli, pata rămâne acolo. Înainte să o arunci în coşul de gunoi, încearcă să scoţi pata.. cu vin alb! Dacă pata este proaspătă, poţi folosi şi sare, pe care să o freci până absoarbe tot vinul roşu.

Consultatie in garderoba

Alte pete nesuferite sunt cele de uleioase. Însă poţi scăpa şi de ele dacă foloseşti pudră de talc pe care o ţii peste noapte peste partea pătată.

Dacă obişnuieşti să porţi dresuri, lacul de unghii este prietenul tău cel mai bun! Ţine în geantă o sticluţă de ojă transparentă şi pune o picătură peste dres dacă observi că s-a agăţat. În acest fel, firul nu se va duce până sus pentru a-ţi ruina ciorapii. Ai grijă, totuşi, să nu se lipească de piele.

De asemenea, păstrează în geantă şi nişte plasturi, pentru a-i lipi pe interiorul sutienului dacă a ieşit sârma.

Sfaturi pentru reorganizarea garderobei

Iar dacă sezonul cald se apropie, fugi şi cumpără mai mult praf de copt. Aceste scoate mirosul neplăcut din pantofi!

Nu în ultimul rând, petele de fard pot fi scoase de pe bluza preferată cu ajutorul spumei de ras.

Tu ce alte trucuri ştii?

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.