TOP 5 tipuri de rochii de seară care maschează imperfecțiunile corpului

Nimeni nu este perfect și, deși tocmai acest lucru ne face să fim diferiți, atunci când vorbim despre modul în care arătăm, ne-am dori să ne apropiem de acest prag ideal. Oricum, frumusețea este relativă, așă că fiecare dintre noi avem lucruri pe care le-am schimba, în legătură cu aspectul fizic. Micile imperfecțiuni ale corpului, care există într-adevar sau pe care doar ni le închipuim că le avem, pot pune piedici și în alegerea hainelor. Astfel, găsirea unei rochii de seară potrivite formei corpului devine o misiune foarte dificilă. Sigur, lucrurile se schimbă dacă știi care sunt trucurile care te ajută să maschezi, cu o simplă rochie, micile nereguli ale siluetei tale!

#1. Bust proeminentÎn timp ce majoritatea femeilor își doresc sâni mai voluptoși, posesoarele unui bust foarte proeminent ar putea percepe această caracteristică a siluetei lor ca fiind un dezavantaj. În acest caz, cele mai potrivite rochii de seară sunt cele confecționate din materiale care se mulează, dar care prezintă totodată elasticitate și nu lasă senzația de rochie care țipă. La fel de potrivite sunt și tipurile de rochii de seară petrecute în zona bustului. Nu este o opțiune bună pentru tine să porți rochii cu bretele legate după gât.

 

#2. Bust plat

Rochia potrivita poate oferi volum bustului, așă nu trebuie să-ți faci griji că prezența ta la un eveniment de ocazie va fi compromisă doar din cauza faptului că ți-ai dori sâni mai mari! Dacă ai bustul plat, ar trebui să eviți modelele de rochii de seară cu decolteu adânc, dar și pe cele cu decolteu în formă de V. Pentru silueta ta, mult mai potrivite sunt rochiile care acoperă complet zona pieptului, precum și cele care adaugă volum din punct de vedere vizual. Îți recomandăm să alegi o rochie cu volane, sau o rochie accesorizată în partea superioară, din materiale care oferă textură, cum ar fi paietele sau pietrele, de exemplu.

#3. Talie nedefinită

O talie definită este destul de greu de obținut, mai ales că necesită un regim alimentar ordonat, efort depus la sala de fitness sau pur și simplu o genă bună. Prin urmare, nu te simți vinovată dacă ești deținătoarea unei talii nedefinite, pentru că vei găsi numeroase rochii de seară care îți vor veni ca turnate. Optează pentru modele mai lejere, care să nu atragă atenția asupra zonei pe care vrei să o ascunzi, cum sunt rochiile de seară empire.

#4. Coapse pline

Coapsele pline reprezintă caracteristica ce definește silueta tip pară. Această imperfecțiune minoră poate fi corectată purtând rochii în formă de A, care va echilibra proporțiile corpului. În ceea ce privește lungimea, sfatul nostru este să alegi modelele peste genunchii sau, din contră, cele care sunt cu doar câțiva centimetri mai sus de linia genunchilor. Rochiile scurte nu sunt adecvate pentru o siluetă cu coapse pline.  

#5. Silueta minionă

Ai o siluetă mininonă sau îți dorești doar să pari și mai înaltă decât ești de fapt? Modelele de rochii de nașă cu decolteu în V sunt perfecte pentru tine! Acestea au magica putere de a oferi un efect optic de alungire a siluetei și, accesorizate cu o pereche de pantofi înalți sau cu sandale, îți vor adăuga, cel puțin pentru o seară, centrimetri în plus! O idee foarte interesantă este rochia tip sacou, o rochie elegantă ce poate fi purtată seara dar și la birou.

Sursa Digital Workforce

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.