Top 10 tendințe în materie de genți pentru toamnă/iarnă 2018

Care sunt tipurile de genți în tendințe în acest moment? De la genți de zi și până la poșete perfecte pentru seară, iată care sunt cele mai în vogă modele pentru sezonul toamnă/iarnă 2018-19.

Mânere din lemn

Geantă Mango, 249,90 lei – aici, geantă Mango, 159,90 lei – aici, geantă Mango, 139,90 lei – aici, geantă Mango, 199,90 lei – aici

Așa-numitele bucket bags care au stat în tendințe mai bine de 2-3 sezoane înainte ca popularitatea lor să scadă drastic în ultima vreme (pun pariu că nu ai mai văzut multe în ultimul an, an și jumătate), revin în atenție, dar vin cu un aspect actualizat – mânere din lemn. Deși mânerele din lemn sunt asociate adesea cu un look mai degrabă potrivit pentru vară (acompaniind, de regulă, genți din rafie sau pai), prin asocierea cu detalii ușor mai sobre (poate fi vorba despre nuanțe tomnatice, ori despre materiale mai sobre precum pielea întoarsă, ori despre forme structurate), devin perfecte pentru a fi purtate în sezonul rece.

Detalii din blană

Geantă Stradivarius, 79,90 lei – aici, geantă H&M, 89,90 lei – aici

Blana este un element recurent în colecțiile pentru sezonul rece, și cum o mulțime de case de modă, dar și retaileri, au renunțat să mai folosească blană naturală și, în schimb, au perfecționat aspectul blănurilor artificiale, te poți bucura de haine și accesorii fur-free și, în același timp, guilt-free. O geantă acoperită în totalitate cu blană faux este accesoriul statement perfect pentru un context mai special (date, party etc), în timp ce o geantă care include blana (tot faux) ca detaliu subtil este ideală pentru viața de zi cu zi.

Gențile stil portmoneu

Geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă Mango, 49,90 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici

Portmoneele – da, acele poșete miniaturale în care, de regulă, se păstrează monede, cheile de la casă, sau orice obiecte de dimensiuni mici pe care nu vrei să stai să le cauți pe fundul genții – capătă un upgrade și sunt aduse la statutul de geantă în toată puterea cuvântului. Cu alte cuvinte, le poți purta pe umăr sau chiar agățate la gât, precum un colier. Sunt ideale pentru petreceri, când nu ai de luat la tine multe lucruri (cardul, banii, telefonul și un ruj au numai bine loc într-o astfel de poșetă stil portmoneu).

Gențile rigide din plexi

Geantă Uterque, 589 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă Mango, 449,90 lei – aici, geantă Uterque, 589 lei- aici

Gențile din metacrilat (cunoscut și sub denumirea „plexi”) sunt ușor mai pretențioase și mai dificil de întreținut (trebuie să ai mare grijă să nu le zgârii, căci, odată zgâriate, semnele sunt aproape imposibil de estompat), dar sunt cu siguranță un accesoriu extrem de cool. Dacă până acum, pe rafturile magazinelor găseai mai degrabă clutch-uri din plexi, selecția s-a diversificat mult – genți cu forme arhitecturale, genți inspirate de aspectul coșurilor din pai, sau genți de seară care nu urmează forma clutch-ului clasic sunt numai câteva opțiuni. Notă: a nu se confunda cu gențile din plastic transparent sau semitransparent, populare în sezoanele recente – noul mod de a purta plexi este sub forma genților rigide.

Belt bags

Belt bag Bershka, 69,90 lei- aici, belt bag Zara, 89,90 lei – aici, belt bag Zara, 99,90 lei – aici, belt bag Mango, 79,90 lei – aici

Borsetele au explodat în popularitate acum câteva sezoane și nu pleacă nicăieri deocamdată. Dar dacă simți nevoia unei note fresh, poți înlocui borsetele clasice (cele cu aer sporty, modelate după aspectul fanny pack-urilor care au dominat moda anilor ’80 și ’90) cu belt bags – mai exact, mini poșete cu fel de fel de forme, montate pe centuri, astfel încât să poată servi dublu rol, de genți și curele.

Genți pentru telefonul mobil

Geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS, geantă Zara, 89,90 lei – aici, geantă Mango, 99,90 lei – aici

Mai ții minte că atunci când apăruseră telefoanele mobile, multă lume le purta la gât, prinse într-un soi de huse cu șnur? Ei bine, dacă prin anii 2000, această practică era considerată incredibil de dorky și de uncool, iată că azi este ceva de dorit să îți porți telefonul la gât – mai ales că acum ai o mulțime de opțiuni de phone carriers, nu numai husele comercializate de producătorii de telefoane, cum se întâmpla acum în jur de 15 ani. Există versiuni understated din piele, cu aer minimalist, versiuni cu detalii minimaliste din metal sau diverse materiale mai rar întâlnite (cum ar fi părul de ponei, în unul dintre exemplele de mai sus), și există chiar și variante potrivite pentru seară, decorate cu paiete sau mărgele.

Gențile cilindrice

Geantă Mango, 159,90 lei – aici, geantă Mango, 159,90 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă Mango, 159,90 lei – aici

Încă o variație a vechilor bucket bags despre care vorbeam mai devreme – gențile cilindrice, realizate din materiale rigide, care asigură faptul că își păstrează forma. Fie că au mânere încorporate (mânerele sunt o continuare a genții propriu-zise – varianta aceasta e preferata noastră), fie că au mânere din metal sau lemn, fie că sunt construite pe modelul unei casete cu capac, toate aceste versiuni fresh ale genților bucket sunt în tendințe pentru sezonul toamnă/iarnă 2018-19.

Gențile cu închidere pe șnur

Geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă H&M, 99 lei – aici, geantă Mango, 199,90 lei – aici

Gențile tip sac, care, în loc de încuietori clasice, se închid prin strângerea unui șnur, sună a accesoriu potrivit pentru contexte casual, dar, după cum poți observa, nu e neapărat mereu cazul. Drawstring bags, cum sunt numite în engleză, pot fi sporty (ca cea cu aer army de mai sus), pot fi glamorous (acoperite cu paiete sau orice fel de accent prețios), și pot vira chiar și înspre un look boho (ca în cazul celei cu franjuri din exemplu nostru).

Forme geometrice

Geantă Mango, 179,90 lei – aici, borsetă Mango, 79,90 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici

Printre hiturile sezonului în materie de accesorii se numără gențile cu forme geometrice, angulare. Și după cum poți remarca din suita noastră de propuneri, există câte un model în ton cu orice fel de dress code – borsete sporty, pentru contextele casual, genți mini cu mâner, perfecte pentru going out, dar și modele de genți understated, ideale pentru mers la birou.

Lunchbox bags

Geantă Mango, 179,90 lei – aici, geantă Mango, 299,90 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici

Spune-le cum vrei – lunchbox bags (datorită asemănării lor cu gențile special dedicate păstrării prânzului adus de acasă la școală sau la birou), sau genți cufăr (din nou, datorită aspectului lor care amintește de forma unor sipete) – ideea de bază este că poșetele dreptunghiulare rigide sunt printre accesoriile cele mai hot ale sezonului. Cele din materiale precum pai, lemn sau piele sunt perfecte pentru purtat zi de zi, în timp ce versiunile realizate din materiale cu aspect prețios (catifea, metal, piele lăcuită) sunt ideale pentru a acompania un outfit de seară.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.