Toate detaliile despre rochia de mireasă a lui Meghan Markle

By  | 

Speculații legat de ce va purta Meghan Markle în ziua nunții sale cu Prințul Harry au circulat încă din momentul în care s-a anunțat logodna celor doi, și iată că a venit momentul în care aflăm secretul bine păstrat de atâtea luni –

Meghan Markle a ales o rochie Givenchy pentru nunta sa. Creația poartă semnătura lui Clare Waight Keller, care este, din martie 2017, directorul creativ al casei de modă franceze.

Reacția lui Harry în momentul în care a văzut-o pe Meghan pentru prima dată în rochia de mireasă a fost cât se poate de simplă, romantică și autentică – când cei doi s-au întâlnit în fața altarului, Harry i-a șoptit „You look amazing“.

 

Rochia este realizată din mătase, cu o dublură din organza.

Accesoriile care au însoțit rochia au fost, la rândul lor, spectaculoase. Voalul lui Meghan, tot sub semnătura Givenchy, a fost creat special pentru a reprezenta toate țările din cadrul Commonwealth. Meghan și-a exprimat dorința de a avea aproape toate națiunile din asociația Commonwealth, iar Clare Waight Keller a încorporat acest lucru în mod inedit și grațios în ținuta pentru nuntă, sub forma unui voal cu o compoziție florală spectaculoasă – 53 de simboluri distincte, fiecare reprezentând flora specifică a câte unui stat.

Realizarea voalului a fost un proces extrem de minuțios – pe lângă timpul petrecut pentru a identifica și reproduce cele 53 de simboluri, crearea voalului a durat mai multe sute de ore și a implicat ca cei ce au muncit la el să își spele mâinile o dată la 30 de minute pentru a nu transfera vreun fel de pată pe material.

Să nu uităm de tiara, accesoriul nelipsit oricărei mirese la o nuntă regală. Meghan a primit cu împrumut de la Regina Eisabeta o tiară bătută cu diamante ce i-a aparţinut reginei Mary. Tiara face parte din Bijuteriile Coroanei și a fost creată în 1932, iar brosa care stă în centrul ei datează din anul 1893.

Începând de astăzi, Meghan va purta o verighetă realizată din aur extrem de rar, proventi dintr-o mină din Țara Galilor (o tradiție a Casei Regale Britanice), iar Prințul Harry va purta un inel din platină, încălcând tradiția conform căreia bărbații din Familia Regală nu trebuie să poarte acest simbol al căsătoriei.

 

Foto: Splash News

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *