10 piese vestimentare și accesorii pentru o vacanță în Creta

O adevărată COSMOgirl își alege ținutele pentru vacanță nu doar în funcție de cât de stylish și confortabile sunt, ci și pentru a se potrivi cu destinația vizitată.

Creta, cea mai mare insulă a Greciei, este o destinație foarte populară printre români și cel mai probabil și tu vrei să te relaxezi pe plajele sale minunate sau să vizitezi locul de naștere al lui Zeus.

Dacă îți dorești o vacanță relaxantă pe plajă…

Creta are numeroase plaje care merită vizitate. Plaja Batos, de exemplu, este considerată una dintre cele mai spectaculoase, având o lagună cu apă cristalină. Elafonissi este ideală dacă îți dorești ceva deosebit, având nisip roz, absolut superb. Dacă ești pasionată de activități sportive, pe plaja Paleohora poți face kite surfing sau windsurfing. Iar acestea sunt doar câteva dintre locurile unde te poți relaxa și uita de griji!

Ținută recomandată pentru relaxare la plajă: costum de baie one piece V-neck (Noire Swimwear, 381 lei), pălărie (Eugenia Kim, Farfetch.com, 1.931 lei), ochelari de soare Spektre (magazin Sunglasscurator, 847 lei)

Dacă îți dorești o vacanță plină de istorie…

Palatul Knossos

În Creta se află locul de naștere al lui Zeus, pe care îl poți vizita la grota Diktiana.

La Muzeul de Arheologie poți vedea artefacte minoice, care îți vor permite să afli cum era Creta în urmă cu 3000 de ani.

Palatul minoic de la Knossos a fost cetatea de scaun a regelui Minos și a fost construit la finalul secolului al 2-lea î.e.n.

Defileul Zakros mai este numit și „valea morților”, după mormintele neolitice care au fost descoperite aici. Aici poți admira și palatul Zakros.

Ținută recomandată pentru plimbări: top și fustă Uterqüe (345 lei și 395 lei), geantă Mango (199,90 lei), espadrile Castañer (498 lei)

Dacă îți dorești să faci și excursii…

Santorini

Te poți duce la Santorini, insulă cunoscută din cauza erupției vulcanice din secolul al 15-lea i.e.n., dar și pentru că este ultimul loc în care a trăit celebrul Homer.

În satul Karouzanos poți cunoaște mai bine cultura localnicilor. Te poți răsfăța cu cele mai delicioase preparate culinare, dar și cu vin, iar deseori au loc spectacole de muzică și dansuri grecești.

O altă opțiune este să vizitezi și insula Rhodos, unde istoria bogată și-a lăsat amprenta asupra fiecărui colțișor.

Ținută recomandată pentru excursii: rochie Marysia (Farfetch.com, 1.263 lei), cercei lungi (H&M, 29,99 lei), colier (H&M, 29,99 lei).

 

Surse foto: unsplash, flickr, pixabay, PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.