Trend alert: Ce pantofi purtăm vara aceasta

Care sunt cele mai hot tendințe în materie de pantofi ale verii 2020? De la saboți comozi și practici, care pot fi purtați de dimineața până seara, până la sandale cu aer glam sau vibe retro, care completează perfect ținutele de seară, iată care sunt direcțiile către care să te orientezi în acest moment.

Detalii transparente

pantofi vara 2020

Saboți, Stradivarius, 149,90 lei – aici, saboți, Bershka, 149,90 lei – aici, saboți, Bershka, 139,90 lei – aici

Fie că este vorba despre plastic complet transparent sau despre variante colorate, un lucru este clar: ai să observi vara asta peste tot pantofi cu detalii din plastic, de la barete și până la tocuri.

Pro tip: păstrează echilibrul dintre trendy și comod – cu alte cuvinte, adoptă această tendință în mod practic – optând pentru saboți sau slippers în locul sandalelor sau al pantofilor clasici. Motivul este simplu: cu cât există mai puține barete în contact cu pielea, cu atât scad șansele să te simți incomod sau să dezvolți iritații sau răni pe piele (în special în zilele caniculare).

Împletituri

pantofi vara 2020

Slippers, Zara, 199,90 lei – aici, saboți, H&M, 129,99 lei – aici, saboți, Stradivarius, 149,90 lei – aici

Bottega Veneta este brandul care a popularizat look-ul accesoriilor din piele împletită – de fapt, unul dintre elementele-semnătură ale casei este “intrecciato”, o tehnică specială de împletire a pielii care a fost introdusă de casa de modă italiană în anii 1960.

Look-ul împletit este în topul trendurilor vara aceasta – desigur, poți opta chiar pentru o pereche de pantofi Bottega Veneta, însă multe alte branduri s-au inspirat de la ei pentru a crea propriile propuneri de accesorii în acest stil, astfel încât ai la dispoziție o multitudine de versiuni la prețuri foarte accesibile.

P.S. Nu e neapărat nevoie să alegi varianta din piele – pentru plajă (sau pentru a da ținutelor de oraș un aer de vacanță) mergi pe opțiunea unor slippers din rafie împletită.

Șlapi reinterpretați

pantofi vara 2020

Sandale, Bershka, 129,90 lei – aici, sandale, Mango, 199,90 lei – aici, sandale, Zara, 279,90 lei – aici

Șlapii de plajă purtați… oriunde în afara plajei/zonei de piscină? Clar un fashion faux pas. Șlapii reinterpretați sub forma pantofilor cu toc? Cel mai cool trend al verii 2020!!!

Mai exact, este vorba despre sandale (sau saboți) care “împrumută” detaliul definitoriu al șlapilor, și anume, mica baretă dintre degete.

Pentru a bifa acest trend, îți propunem să alegi tocuri de dimensiuni medii sau înalte și, de preferat, subțiri, care echilibrează aspectul casual al detaliului stil flip flop cu o doză de sofisticare.

Toc retro

pantofi vara 2020

Saboți, Zara, 149,90 lei – aici, sandale, Bershka, 129,90 lei – aici, sandale, Bershka, 199,90 lei – aici

Tocurile statement, cu forme atipice, sunt mereu cool, dar dacă vrei să te înscrii în cele mai hot tendințe ale momentului, optează pentru cele pe modelul de mai sus.

Pe lângă alura retro care vine la pachet cu un aer de feminitate și sofisticare, avantajul unor astfel de tocuri, subțiri în partea de mijloc, dar groase la ambele baze, este că oferă surprinzător de multă stabilitate, chiar și când este vorba despre pantofi înalți!

Platforme din rafie

pantofi vara 2020

Sandale, Zara, 249,90 lei – aici, sandale, H&M, 229,99 lei – aici, sandale, Stradivarius, 149,90 lei – aici

Trendul boho se menține pe poziții vara aceasta, și chiar dacă nu mai putem merge la festivaluri, rochiile înflorate, pantalonii scurți din denim, vestele din croșet și sandalele din rafie rămân o modalitate perfectă de a aduce un vibe de vacanță zilelor petrecute în oraș.

Apropo de sandale din rafie, în topul tendințelor de footwear ale verii 2020 sunt platformele ortopedice pe modelul celor de mai sus, care sunt atât de comode (în ciuda aparențelor create de înălțimile mari ale tocurilor), încât sunt perfecte pentru a fi purtate de dimineața până seara.

Strasuri

pantofi vara 2020

Saboți Zara, 199,90 lei – aici, saboți, Bershka, 149,90 lei – aici, sandale, Bershka, 129,90 lei – aici

Nu e neapărat nevoie de contextul unei petreceri pentru a purta o pereche de pantofi cu aer glam. De altfel, detaliile din strasuri pe sandale, saboți sau slippers, sunt unul dintre trendurile hot ale momentului.

Styling tip: alege în timpul zilei saboți cu strasuri și păstrează sandalele cu barete pentru seară – saboții sunt mai comod de purtat în zilele caniculare, în timp ce sandalele cu barete pe gleznă sunt potrivite contextelor precum un date sau o ieșire cu prietenii.

Foto: website-urile brandurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.