Style Inspiration: Beatrice Guțu

Beatrice Guțu e o tipă pe care ar trebui să o urmărești – pe Instagram (@beatrice.gutu), dar și pe blogul ei, thefashioncuisine.com. De ce? Pentru că este un reper de stil impecabil – estetica ei gravitează între clasic și modern, mai exact, Beatrice știe să se joace nu numai cu haine și accesorii, ci și cu lumina, decorul, mimica și maniera în care pozează în fața camerei, pentru a crea nu numai niște imagini atractive, demne de publicat pe social media, ci, de fapt, o veritabilă poveste vizuală atent construită, care face din contul ei de Instagram un spațiu obligatoriu de urmărit pentru o doză  zilnică de inspirație.

Who‘s That Girl?

Beatrice este, de origine, din Republica Moldova. Pentru moment își împarte timpul între Düsseldorf și Amsterdam, unde locuiește atunci când nu este prezentă la vreunul dintre evenimentele din calendarul internațional al Săptămânilor Modei.

Blog & Instagram

Blogul a fost inițiat cu scopul de a fi o platformă de inspirație care aduna fel de fel de editoriale de modă sau imagini pe care Beatrice le găsea interesante, dar a evoluat într-un blog de stil personal, iar în acest moment este un mix perfect între pastile de fashion, travel și beauty (include, de asemenea, mini-review-uri și shopping tips).

Contul de Instagram, o extensie naturală a blogului, urmărește și mai îndeaproape viața și călătoriile lui Beatrice.

Conținutul ambelor platforme – blogul și pagina de Instagram – este creat de Beatrice alături de partenerul său creativ, fotograful Eugeniu Gorceag. Experiența în domeniul designului grafic, pe care o dețin amândoi, este vizibilă în look-ul clean & appealing al ambelor spații creative pe care le construiesc.

Style inspiration

Beatrice nu urmează orbește tendințele, ci le adaptează stilului său personal – regula de bază pentru a crea o estetică unică.

Își propune să „creeze un mix perfect între high fashion și high street, vintage și modern, masculin și feminin.”, conform spuselor sale consemnate pe blog. Și tocmai din acest fusion – pe care a ajuns să îl stăpânească și să îl manevreze expert – reiese farmecul aparte care te face să vrei să o urmărești.

Insta tips

Beatrice se folosește de un truc isteț pentru a posta mai multe poze realizate într-un singur loc, în care apare în aceeași ținută, fără ca acest lucru să arate repetitiv sau să fie evident vizibil.

În primul rând, cadrele sunt prinse din diverse unghiuri, pentru a crea impresia unui look cu totul și cu totul nou. A doua parte a trucului constă în faptul că fotografiile dintr-un set nu sunt urcate una după alta sau în cadrul unei singure postări (sub forma unui carusel de imagini). În schimb, sunt spațiate și intercalate cu imagini din seturi diferite. Privește atent și vei descoperi că unele poze realizate în ceea ce se poate deduce că ar fi fost o singură sesiune foto, sunt postate la diferență de chiar mai bine de o săptămână. Un truc genial pentru a nu fi nevoită să alegi o singură fotografie favorită dintr-un anume set.

Puncte bonus pentru faptul că pagina este menținută într-o paletă de nuanțe recurente, astfel încât, când este privită din ansamblu, arată coeziv și clean.

Posing tips

Deși apare în mai bine de jumătate dintre postări, feed-ul nu arată suprasaturat de figura unei singure persoane, pentru că Beatrice stăpânește arta de a alterna modul în care pozează – fie că își acoperă fața cu mâna sau cu o pălărie, fie că sta tolănită pe plajă, fie că se folosește de accesorii pentru a distrage atenția privitorului.

Style tips

Pentru că Beatrice nu este doar un reper de stil vestimentar, am început acest material prin enumerarea tuturor modurilor în care te poți lăsa inspirată de creativitatea ei, dar, revenind la elementul de bază – outfiturile lui Beatrice sunt super cool și effortlessly classy.

Te-ai fi gândit că o pereche de pantaloni scurți de ciclism vor arăta bine împreună cu un sacou bărbătesc cu vreo cinci mărimi mai mare decât dimensiunile persoanei care îl poartă? Iată că răspunsul este DA.

Colier cu pandantiv COS, preț la cerere – disponibil în magazinele COS, body H&M, 39,90 lei – aici, sacou Zara Men, 399,90 lei – aici, cizme Zara, 649,90 lei – aici, bermude din denim Zara, 119,90 lei – aici

Ținutele lui Beatrice sunt caracterizate de o nonșalanță cool și pot servi drept doza zilnică de inspirație – urmărește-o aici.

Geantă Mango, 159,90 lei – aici, sacou Mango, 299,90 lei – aici, top H&M, 29,90 lei – aici, ochelari de soare Pull & Bear, 49,90 lei – aici, fustă Mango, 139,90 lei – aici

 

Ochelari de soare Pull & Bear, 49,90 lei – aici, top Uterque, 439 lei – aici, pălărie Mango, 199,90 lei – aici, pantaloni scurți Mango, 159,90 lei – aici, cercei COS, preț la cerere – disponibili în magazinele COS

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.