Stranger & Stronger – colecția Diesel toamnă/iarnă 2018

By  | 

Inspirația pentru colecția Diesel toamnă/iarnă 2018 este preluată dintr-un amalgam de elemente: sport, denim, culori, grafisme, carouri și tratamente aplicate denimului. Colecția are la bază un mix de imagini a trei subculturi – MuffinHeads, Voltag3 și Kultur.

Londra este oraşul luat drept punct de reper, unde influențele discordante sunt împrumutate din uniformele școlărești și ȋmbinate strategic cu elemente gotice sau post-punk. Siluetele voluminoase sau supradimensionate portretizează o estetică impunătoare, în timp ce item-urilor iconice de arhivă le sunt alăturate elemente istorice sau din cultura pop.

MuffinHeads aka English Ravers, îmbrăcați în uniforme școlărești, vin cu multitudini de dungi și imprimeuri grafice, afişate ȋn combinații surprinzătoare de culori, care includ o paletă ce conține verde sticlos, portocaliu utilitar, roșu burgund și gri închis. Voltag3 descrie vibe-ul Victorian-meets-sporty, cu piese care se transformă și devin adaptabile oricărui context. Kultur aduce în prim-plan stilul hibrid gotic-cyber aplicat unei garderobe clasice, în care hainele elegante din lână cu margini nefinisate și blazerele cu glugă încorporată adaugă o tentă actuală.

Tehnica de croială menține direcția specifică Diesel, cu detalii sport aplicate pieselor clasice. Grafismele duc cu gândul la ferestrele bisericilor gotice sau la cusăturile punk, transformate prin culori acide și proporții incongruente. Folosirea denimului într-un mod experimental, devine un joc ce presupune o ciocnire ȋntre îmbrăcămintea utilitară şi cea couture. Denimul pur și vintage capătă noi dimensiuni datorită unei îmbinări unice de tratamente de rupere și reparare, unei evoluții a volumelor și a proporțiilor, și diverselor efecte de spălare și tipuri de material care ȋşi dau întâlnire pentru a se plia pe o multitudine de personalități și forme ale corpului.

Inspirația hiking se regăseşte atât în încălțămintea pentru femei, cât și în cea pentru bărbați. Selecția de pantofi sport acoperă numeroase stiluri, de la cei mai bine vânduți SKB și Clever, realizaţi cu noi materiale, la alternativele cu aer urban precum Millenium sau La Rua. Starurile colecției sunt cizmele WEST, o reinterpretare a clasicelor desert boots care păstrează intact ADN-ul Diesel.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *