Stil de prințesă: Ce elemente poți prelua de la Ducesa de Cambridge și Grace Kelly

În ziua nunții sale cu prințul William, s-a spus despre Kate Middleton că a dorit să-i aducă un tribut lui Grace Kelly, prin modelul de rochie ales. Altădată, ținutele ei au fost comparate cu cele ale prințesei Diana, al cărei inel cu safir îl poartă. Dacă ducesa de Cambridge găsește inspirație în stilul înaintașelor ei și este admirată pentru asta, de ce n-am face și noi același lucru?

Dacă ești adepta unui stil elegant, aristocratic, nu există inspirație mai bună decât doamnele și domnișoarele din familiile regale, din Europa și de aiurea. Nici urmă de snobism în asta. Ce înseamnă, până la urmă, atitudine aristocratică? Noblețe, simplitate, discreție și un stil vestimentar construit cu piese din materiale de calitate excepțională, cărora nu le ghicești însă imediat prețul. Este unul dintre cele mai puțin ostentative stiluri.Din fericire, nu trebuie să ne inspirăm de la personaje precum Grace Kelly sau regina Letizia a Spaniei, doar pentru că sunt figuri regale sau princiare. Câteva dintre aceste doamne au cu adevărat un stil care merită admirat. Hai să vedem câteva exemple de astfel de figuri celebre și ce putem învăța din alegerile lor:

Ducesa de Cambridge

Ca și regina Elisabeta a II-a și prințesa Diana, Kate beneficiază de serviciile unei croitorese personale. Cu idei culese de la predecesoarele ei sau nu, ducesa de Cambridge este una dintre cele mai elegante femei prezente în paginile revistelor și la marile evenimente și este adepta unui stil elegant-minimalist, care amintește, ca linii și culori, de ținutele lui Jackie Kennedy, fără a fi însă o replică a acelui stil. Bijuteriile sunt delicate și prețioase, cu un design clasic, uneori vintage, multe dintre acestea fiind piese de familie. Cu o vizită la croitoreasă și bijuterii atât de elegante, este simplu să obții un look asemănător.

Culori preferate: bleumarin, albastru regal, roșu, alb, gri stins, verde englezesc, combinația alb-negru.

Grace Kelly

Deși putem vorbi și în acest caz despre un stil aristocratic, ținutelor și bijuteriilor alese de Grace Kelly li se potrivește mult mai bine titulatura old Hollywood style. Chiar și după ce a părăsit cetatea filmului, prințesa blondă a păstrat ceva din farmecul rolurilor pe care le-a interpretat, alegând adesea ținute retro precum rochiile cloș (cu falduri, în formă de clopot) și cele cu bretelele lăsate pe umăr, deux-piece-urile, ochelarii de soare supradimensionați, cu rame groase și eșarfele din mătase, înfășurate peste coafură. Se spune despre Grace Kelly că era o frumusețe rece, greu accesibilă, așa că un stil similar trebuie să creeze impresia de mister și ușoară sobrietate.

Culori preferate: alb, negru, culori neutre.

Charlene de Monaco

Rămânem la Monte Carlo, de unde ne inspiră o altă figură princiară blondă, cu umeri largi. Prințesa Charlene, soția lui Albert de Monaco, este adepta unui stil sofisticat, cu piese vestimentare și bijuterii scumpe – stil care nu este foarte ușor de copiat, nefiind potrivit oricărei siluete. Dacă ești o fire sportivă, la fel ca Charlene – fostă înotătoare olimpică – alege o rochie care pune în valoare acest lucru, inspirată din alegerile prințesei.

Culori preferate: negru, alb, auriu, argintiu.

Ce stil ți se potrivește, dintre cele propuse și ce alte figuri feminine princiare crezi că ar trebui să se regăsească pe lista noastră?

 

Surse foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Teilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.