Sfaturi pentru reorganizarea garderobei

În mod sigur dulapul tău de haine nu este atât de organizat cum ţi-ai dori, mai ales din cauza faptului că în momentul de faţă hainele de iarnă sunt amestecate cu unele dintre cele de vară. A venit vremea să faci curat în garderobă, aşa că ţi-am pregătit câteva sfaturi care în mod sigur te vor ajuta.

În primul rând, alege o zi în care nu ai treabă. Nu te baza pe faptul că o să termini repede şi o să ai timp să ieşi cu prietenele la un suc peste două ore. Apoi, pregăteşte nişte cutii de depozitare şi câţiva saci pentru gunoi menajer. Pune muzica preferată şi apucă-te de lucru, dar nu înainte de a te îmbrăca cu ceva comod care se poate da jos uşor – vei proba multe haine azi.

Începe prin a scoate toate hainele din dulap şi alege pe care dintre ele le mai păstrezi. Ia în considerare următoarele lucruri: ţi se mai potrivesc? le-ai purtat în ultimul an? sunt în stare bună? le păstrezi pentru că îţi plac cu adevărat sau pentru că le-ai primit cadou?

Împarte hainele în trei categorii: haine pe care le arunci/donezi/vinzi, haine pe care le păstrezi şi haine de care nu eşti încă sigură. Pe acestea din urmă păstrează-le timp de o lună în una dintre cutiile de depozitare, apoi decide ce vei face cu ele.

După ce ai făcut această selecţie, gândeşte-te ce haine îţi mai trebuie. Încearcă să cumperi haine care să se potrivească la mai multe outfituri, pentru a nu umple şifonierul cu foarte multe care nu pot fi combinate între ele.Îţi mai rămâne doar să aranjezi hainele, dar ai grijă cum faci acest lucru. Toate ştim că cele de iarnă trebuie puse deoparte, dar să nu uităm de cele de ocazie; şi acestea ocupă loc, însă nu le purtăm des, aşa că e de preferat să le aşezăm pe rafturi mai puţin accesibile.

Să nu uităm de accesorii! Cizmele şi ghetele trebuie curăţate şi date cu cremă înainte să le aşezi în cutii; genţile pot fi puse pe un suport ce îl agăţi de uşă, iar curelele pe un cârlig. De asemenea, există cârlige speciale pe care poţi agăţa mai multe umeraşe, economisind loc.

Eu mi-am făcut curăţenie în garderobă, tu?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.