Secretele shoppingului inteligent? Tineti APProape!

By  | 

Shoppingul inteligent presupune identificarea celor mai cool chestii, la preţurile cele mai accesibile şi planificarea isteaţă a cheltuielilor, indiferent de consistenţa bugetului. Cum pui aceste lucruri în practică? Foloseşte aplicaţiile pentru mobil de mai jos. Le găseşti pe toate în APP Store. Sunt gratuite, disponibile pentru smartphone şi tabletă. 

Shopping for…
Haine, pantofi, accesorii

Polyvore: Este cel mai apreciată aplicaţie de fashion din lume şi nu degeaba. Polyvore este de fapt o reţea de socializare la nivel mondial cu milioane de utilizatoare care schimbă păreri despre ţinute şi trenduri şi care merg ȋmpreună la cumpărături… pe net. 

The Outnet: Este aplicaţia celebrului magazin online Net-A-Porter, un outlet unde poţi găsi creaţii de designer la 70% din preţul la care le-ai achiziţiona în mod normal. 

Bucharest Shopping: Dacă eşti din Bucureşti şi ai un program supra-ȋncărcat, această aplicaţie este o adevărată mină de aur. Îţi oferă adresele tuturor magazinelor care te interesează şi are cele mai noi ştiri despre discount-uri şi promoţii. Nu mai trebuie să vânezi “acea bluză” prin tot oraşul, o cauţi în aplicaţie şi te duci ȋn magazin, unde beneficiezi de reducere cu Pink Card, un cupon generat de APP. 

Shopping for…
Design şi renovarea casei

Homestyler Interior Design: Dacă vrei să renovezi sau să redecorezi casa la ȋnceput de primăvară, această aplicaţie ȋţi va fi foarte utilă. După ce ȋncarci fotografii cu fiecare ȋncăpere, le vei vedea ȋn format 3D şi te vei putea “juca” schimbând culoarea pereţilor, adăugând piese de mobilier sau accesorii. Când ai terminat, vei putea salva munca ta de decorator sub forma unui fişier 3D, pentru ca muncitorii să ştie exact ce au de făcut, iar tu să ştii ce ai de cumpărat. 

Shopping for…
Produse de beauty 

Celebrity Makeup Looks: Recunosc, niciodată nu m-am priceput la machiaj. De cele mai multe ori, am un ochi machiat strâmb sau un obraz subliniat mai sus ca celălalt, aşa că prefer să ies ȋn oraş nemachiată. Dar această aplicaţie mi-a salvat faţa de la alte experimente nereuşite pentru că am putut alege un stil de make-up (recomand nude-ul Adrianei Lima), pentru ca apoi să urmăresc un tutorial video destinat ȋncepătoarelor cu două mâini stângi. Pe parcurs, ţi se spune ce produse trebuie să-ţi cumperi şi, la sfârşit, uauu, chiar eşti fericită că ai reuşit să te machiezi frumos. 

Shopping for…
Chlipiruri 

Pose: Ador acest APP, cu toate că nu pot spune că este doar o aplicaţie, ci, mai degrabă, o reţea de socializare la nivel mondial unde vinzi haine şi accesorii pe care nu le mai porţi şi cumperi la super-preţuri de la alte “vecine” de reţea. Preţurile sunt (pe bune!) imbatabile, hainele şi accesoriile sunt superbe şi, în plus, ai ocazia să stai la taclale cu fashionstele de prin Milano, New York, Londra sau Dubai. 

Wallet Buzz: O aplicaţie românească, foarte utilă, care indexează o grămadă de item-uri care se găsesc prin magazine pentru ca tu să poţi cumpăra orice doreşti cu un singur clic. Ai indexate şi restaurante, baruri, spa-uri sau saloane de frumuseţe pentru a-ţi fi mai uşor să-ţi faci rezervare sau să beneficiezi de cele mai noi oferte. 

Buget planning

Te-ai săturat să rămâi fără nici un ban ȋnainte de salariu? Şi eu. Descarcă una dintre aceste aplicaţii, iar noul tău contabil digital va face ordine şi disciplină ȋn bugetul tău şi te va ȋnvăţa cum să faci economii fără mari eforturi. 

Level Money: Acest APP m-a ajutat să am bani de vacanţă anul trecut fără să ȋmprumut şi să rabd fără să-mi cumpăr ce am chef. Introduci în tabel sumele pe care le cheltui zilnic, urmând ca acest APP să-ţi dea rapoarte ruşinoase săptămânale şi lunare, să-ţi facă bugetul şi să-ţi propună şmecherii prin care poţi să tai din cheltuieli. Ai să vezi cum după două luni rămâi, surprinzător, cu de bani ȋn cont… 

Mint: Nu este o aplicaţie nouă, dar puţine reuşesc să fie atât de bune când vine vorba de managementul eficient al bugetului. Faţă de Level Money, Mint “te trage de urechi” ȋn fiecare săptămână spunându-ţi exact pe ce dai prea mulţi bani – haine sau distracţie? Apoi, îţi organizează bugetul, îţi monitorizează contul şi cardurile de credit… ce să mai, te ţine sub observaţie ca să poţi să-ţi schimbi definitiv obiceiurile distructive de “cheltuitoare ȋnrăită”.

Shopping-ul te face fericită

…Doar că trebuie să ştii ce să cumperi, susţine Ed Diener, supranumit “Doctorul Fericire”, psiholog american specializat ȋn psihologia pozitivistă şi coordonatorul studiilor şi sondajelor Gallup privind nivelul de fericire al populaţiei de pe glob. Relaţia dintre bani şi fericire este aproape inexistenă, ȋn cele mai multe cazuri din cauza felului ȋn care oamenii ȋnţeleg să­-şi cheltuiască banii. Concluzionând ȋn urma unor studii empirice, psihologul american Ed Diener propune opt principii care ne-ar ajuta să fim mai fericiţi de pe urma finanţelor pe care le deţinem.

“Mai exact, le-aş sugera consumatorilor să: 

(1) cumpere mai multe experienţe şi mai puţine bunuri materiale; 

(2) să folosească banii ȋn beneficiul altora şi mai puţin al lor; 

(3) cumpere multe mici plăceri şi nu unele mai mari şi mai puţine; 

(4) evite garanţiile extinse şi alte forme de asigurări hiper-scumpe;

(5) amâne cumpărărarea; 

(6) să ia ȋn considerare efectele consumului asupra calităţii vieţii lor de zi cu zi; 

(7) să nu practice shopping-ul comparativ, respectiv să nu compare preţuri şi bunuri similare produse de diferite branduri; 

(8) să fie atenţi la fericirea altora, pentru a învăţa de la ei.” 

SURSĂ: JOURNAL OF CONSUMER PSYCHOLOGY

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *