Secrete și trucuri de la stiliștii starurilor, pentru a arăta mereu impecabil

Okay, e un fapt universal acceptat – orice haine arată mereu bine pe celebrități. Mereu. Dar te-ai oprit vreodată să te întrebi cum se face că vedetele arată mereu impecabil, fie că sunt pe covorul roșu la vreun eveniment important, fie că sunt pozate de paparazzi pe stradă sau în vacanță? Prezumția de la care suntem tentați să plecăm este „normal că arată bine în orice, doar merg la sală aproape zilnic și au o armată de bucătari care le gătesc sănătos și posibilitatea financiară de a face fel și fel de intervenții estetice”. Corect, dar există și câteva trucuri de styling la care vedetele apelează și pe care le putem aplica și noi pentru a face ca absolut orice outfit să ne vină ca turnat.

Micro-retușuri

Jennifer Aniston a declarat acum câțiva ani într-un interviu că secretul imaginii ei impecabile chiar și când se află în contexte casual este că își modifică tricourile. Așadar, da, de la banalele tricouri și până la bluze, cămăși, pantaloni (inclusiv blugi), blazere sau jachete, du totul la croitor pentru retușuri fine – costurile sunt în general de câteva zeci de lei pentru un retuș, în funcție de croitor și de complexitatea croielii, dar ideea este că, în general, e vorba despre o cheltuială mică, însă rezultatul va face o diferență imensă.

Acest truc popularizat de Jennifer Aniston a fost confirmat ulterior de diverși stiliști, care au recunoscut că secretul multor vedete pentru a arăta bine în orice poartă este nu atât să își adapteze corpul hainelor, cât să adapteze hainele pentru dimensiunile corpului lor. Elizabeth Stewart, care a lucrat ca stilist alături de vedete precum Cate Blanchett, Viola Davis, Julia Roberts, Jessica Chastain, Amanda Seyfried, sau Sandra Bullock, recomandă ca orice item să fie dus la croitor și să se acorde atenție sporită la lungimea tivurilor și cea a mânecilor.

Lenjerie modelatoare

Un alt secret-nu-atât-de-secret al vedetelor este că poartă shapewear (acea lenjerie modelatoare precum celebrele Spanx sau, mai nou, brandul Skims lansat de Kim Kardashian West, care se bucură de review-uri extrem de bune).

Secretul aici este, de fapt, că indiferent ce tip de siluetă ai și cât de în formă ești, e o idee bună să porți lenjerie modelatoare – de altfel, chiar și modelele o poartă! Mariel Haaen și Rob Zangardi, duo-ul de stiliști printre ai căror clente se numără Jennifer Lopez, Cara Delevingne, Ciara, Rachel McAdams și Lily Collins susțin că piesele de shapewear sunt tușa finală care fac orice piesă strâmtă să cadă bine pe corp.

Poți alege diverse piese în funcție de nevoile corpului tău (targhetează zonele în care ai nevoie de extra-susținere), dar și în funcție de hainele pe care le porți – în prezent, există nenumărate forme de shapewear, astfel încât să poți să adaptezi în funcție de ce porți, de pildă, poți opta pentru un pantalon scurt pe un singur picior, dacă ai o rochie despicată.

Jill Lincoln și Jordan Johnson, stilistele unor staruri precum Jennifer Lawrence, Sofia Vergara, Julianna Margulies, Halston Sage, sau Kiernan Shipka, propun un truc” ce ar putea fi mai degrabă privit drept o abordare smart a modei în general – găsește-ți o uniformă”. Nu ne referim aici la a purta mereu același lucru (chiar dacă unele persoane publice au făcut asta, vezi Steve Jobs cu maletele negre sau Mark Zuckerberg cu blugii și tricourile albe). Nu enevoie să îți limitezi garderoba la numai câteva piese vestimentare, ci să depistezi care sunt piesele și croielile care te avantajează cel mai mult.

Mai exact, determină ce siluete se potrivesc cel mai bine formei corpului tău – poate că pantalonii cu talie înaltă te fac să pari mai zveltă și îți pun în evidență punctul cel mai îngust al taliei, sau poate, dimpotrivă, cei cu talie joasă îți lasă la vedere abdomenul de care ești mândră și îți fac fundul să pară mai bombat. La fel, poate că ai o siluetă atletică ce e pusă în valoare dejachete boxy, cu umeri proeminenți, sau poate că jachetele cu umeri căzuți îți îndulcesc forma, dacă ai o constituție cu umeri lați.

Practic, despre ce vorbim aici este că e ideal să știi ce tipuri de piese și croieli îți vin bine, indiferent de trendurile actuale, și să îți alcătuiești garderoba pe baza lor. Te poți juca apoi adăugând piese în tendințe sau accesorii, astfel încât look-ul să nu fie niciodată banal.

Mix de texturi

Erin Walsh, stilistă care a lucrat cu vedete precum Sarah Jessica Parker, Kerry Washington sau Anne Hathaway, susține că secretul unui outfit de impact este mixul de texturi. Cu alte cuvinte, chiar dacă faci layering, rezultatul poate ajunge să arate unidimensional, însă pentru a evita asta, alătură diverse texturi, cât mai diferite, în cadrul unui outfit.

De pildă, poți purta un pulover tricotat peste o rochie din mătase, iar pe dedesubt, niște dresuri din plasă. Ori o rochie din lână cu o cămașă din bumbac și un pardesiu din denim, plus cizme trei sferturi din piele. Secretul este să mixezi texturi contrastante, creând un echilibru între materialele fine, fluide, specifice sezonului cald, și cele ridige, sobre, specifice sezonului rece. De asemenea, în cazul accesoriilor, te poți juca cu metalele – regula care spune că poți purta o singură culoare de metal e de mult învechită, așa că poți mixa piese argintii cu piese aurii sau rosegold în cadrul aceluiași outfit pentru a crea un rezultat effortlessly cool.

Foto: Imaxtree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.