Cum porți skinny jeans în 2019: 9 idei de ținute

De ceva vreme încoace – și aici vorbim despre o bucată semnificativă de timp (aproape zece ani), skinny jeans au pierdut constant teren în fața alternativelor cu un croi mai relaxat. Dar, cu toate că apogeul popularității jeanșilor skinny a avut loc în anii 2000, iar apoi, cu ocazia fiecărui nou sezon, industria modei a propus versiuni de jeanși care se îndepărtau din ce în ce mai mult de silueta ultra slim, migrând către un look mai lejer, jeanșii skinny au reușit să rămână printre cele mai căutate modele, retailerii raportând până acum numai câțiva ani că acest tip de blugi încă zboară de pe rafturile magazinelor, chiar și când tendințele au ajuns să dicteze o estetică situată la pol opus.

În ultimii ani, frecvența cu care skinny jeans mai apar în pictoriale din reviste, pe podiumurile de la Fashion Week, sau în feed-urile de Instagram ale celor mai mari fashion influenceri a scăzut drastic. Noile „reguli” ale denimului implică o croială mai relaxată, inspirată de modelele clasice de jeans, cele create de Levi’s, brandul-părinte al blugilor, acum mai bine de un secol.La începutul anilor 2010, mom jeans, reinterpretarea modernă a unei siluete populare în anii ’90, au explodat subit în popularitate, asta după ce, ani de-a rândul (mai exact, cam un deceniu întreg), au stat pe lista neagră” a modei, fiind considerați inestetici (denumirea de mom jeans” vine de fapt dintr-o ironie, făcând referire la stereotipul siluetei nestudiate și neflatante de jeans purtate de mamele din filmele americane).

În sezoanele recente, industria modei s-a îndepărtat și mai mult de silueta skinny – blugii drepți, din bumbac gros (fără vreun adaos de lycra sau elastan), blugii vintage (autentici sau în varianta unor reinterpretări inspirate de look-uri retro din anii ’50, ’80 sau ’90), blugii evazați sau blugii cu croială largă pe picior – toate aceste modele au câștigat teren în fața jeanșilor skinny.

Cu toate acestea, skinny jeans au reușit să-și clădească, de-a lungul timpului, o bază solidă de fani (care nu renunță la ei indiferent de direcția în care merg trendurile) și să-și solidifice un statut de piese clasice. Astfel, au ajuns să ocupe, alături de rochiile negre, fustele creion sau tricourile albe, un loc în lista de wardrobe basics.

Dacă te întrebi cum poți purta – sau dacă mai poți purta – skinny jeans în 2019, răspunsul este da. Atâta vreme cât îi adaptezi, prin stylingul ținutei, la tendințele actuale. Iată câteva exemple:

Jeans Zara, 119,90 lei – aici

Poartă skinny jeans în look-uri co-ord. Mai exact, asortează blugii cu încă o piesă – un top sau o cămașă – din același tip și culoare de denim. Încearcă un look all denim într-o nuanță clasică de bleumarin, compus dintr-o pereche de skinny jeans și o cămașă ușor supradimensionată pe care să o introduci în talia blugilor.

Jeans Pull & Bear, 129,90 lei – aici

Modul în care blugii cad pe corp este un factor important în aspectul de ansamblu al unui look care include skinny jeans. Dacă în cazul unei croieli mai lejere, un fit care nu e 100% perfect nu e atât de vizibil, lucrurile stau diferit când vine vorba despre blugii slim. Asigură-te nu numai că jeanșii cad perfect în talie și pe picioare, ci și că sunt potriviți și ca lungime. Evită modelele prea scurte (lungimea stil capri ar trebui să cadă undeva puțin sub genunchi, iar modelele cropped ar trebui să se oprească cu câțiva centimetri deasupra gleznei, însă orice se află între acestea două va avea efectul de a-ți face gambele să pară mai scurte), dar ferește-te și variantele prea lungi – nu lăsa materialul să se adune în cute la nivelul gleznei, ci rulează tivurile astfel încât să mimezi o croială cropped. Completează cu un hanorac sau pulover scurt, cu croială largă, relaxată, ca să echilibrezi silueta strâmtă a jeanșilor.

Jeans ASOS, 16,99 euro – aici

Alătură unei perechi de skinny jeans un top într-o nuanță neon, pentru a îmbina o piesă clasică cu unul dintre cele mai hot trenduri ale sezonului primăvară/vară 2019.

Jeans Bershka, 99,90 – aici

Regula principală atunci când porți skinny jeans este să echilibrezi aspectul de ansamblu cu o piesă cu croială mai largă – o jachetă supradimensionată cu siluetă cropped, de pildă.

Jeans Pull & Bear, 119,90 lei – aici

Echilibrează silueta strâmtă a jeanșilor skinny cu o talie înaltă pentru a-i păstra într-un vibe actual (skinny jeans cu talia joasă aduc prea mult a moda anilor 2000). De asemenea, optează mai degrabă pentru dark washes (denim în nuanțe închise, de la albastrul clasic la bleumarin).

Jeans Bershka, 59,90 lei – aici

Dacă preferi aspectul blugilor prespălați, ocolește variantele în nuanțe deschise și optează mai degrabă pentru vintage washes. Încearcă o pereche de skinny jeans cu look prespălat retro alături de o vestă pescărească din denim, cu buzunare aplicate.

Jeans Pull & Bear, 59,90 lei – aici

Skinny jeans arată cool alături de blazere supradimensionate (alege o măsură ușor mai mare decât cea pe care o porți în mod obișnuit la sacouri, sau optează pentru un model din raionul pentru bărbați).

Jeans Zara, 129,90 lei – aici

Tivurile destrămate și nuanțele care diferă de clasicul albastru, dar rămân în zone neutre (gri, alb, negru) vor arăta mereu actual.

Jeans ASOS, 30,99 euro – aici

Nu te feri de culori când vine vorba despre skinny jeans – concentrează-te pe un fit perfect și echilibrează mereu look-ul cu piese cu croială mai lejeră.

Foto: website-urile brandurilor, Unsplash

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.