Se mai poartă balerinii?

Am primit de curând o întrebare care m-a pus un pic pe gânduri – se mai poartă balerinii? Primul impuls a fost să răspund simplu „nu”.

Adevărul e că balerinii au cam fost întrecuți în popularitate de alte trenduri în materie de pantofi fără toc. Locul le-a fost luat fie de slippers (sunt cu siguranță cele mai practice încălțări, și există șanse mai mici să te bată/să îți provoace răni), fie de kitten heels (o alternativă un pic mai elegantă, datorită existenței tocului, fie el și minuscul), fie de sneakers (obsesia momentului în footwear).Repet – pe scurt, balerinii nu mai sunt în tendințe… oficial. Dar dacă pur și simplu se regăsesc printre modelele tale preferate de încălțări, faptul că nu mai sunt în trend pentru moment nu înseamnă că nu ar mai trebui să porți balerini deloc, ci înseamnă mai degrabă că e cazul să ajustezi un pic ideea de bază pentru a te mula pe direcțiile actuale. Iată, concret, cum poți purta balerinii în 2018:

Păcălește sistemul

Încalcă un pic regulile cu o pereche de tocuri abia vizibile – la limita dintre flats și kitten heels (tot ce e sub 4cm e… să zicem… neglijabil). Kitten heels sunt în tendințe în acest moment, iar optând pentru un hibrid între ei și balerini, obții un look mai de actualitate decât dacă ai purta balerini clasici, cu talpa perfect plată.

Pantofi Zara, 179,90 lei – aici

Peter Pan Shoes

Okay, nu se numesc oficial așa, dar genul acesta de încălțări îmi amintesc de Peter Pan – sunt undeva la limita dintre mocasini și balerini și sunt extrem de comozi, mai ales dacă alegi unii din piele moale. De purtat cu pantaloni din in și crop topuri.

Pantofi Zara, 149,90 lei – aici

Hibridul slipper/balerin

După cum spuneam și mai sus, slippers sunt mega în tendințe – dar poți transforma foarte ușor o pereche de balerini în… papuci. Ba chiar rezultatul va arăta extrem de nonșalant și cool – tot ce trebuie să faci este să alegi un material moale – piele sau textil – și să îndoi partea din zona călcâiului, călcând pe ea. Chic à la Riviera Franceză.

Pantofi H&M, 119 lei – aici

Pantofi de balet 2.0

Pantofii clasici de balet, cei pe care îi poartă dansatorii în spectacole, se leagă pe picior cu ajutorul unor panglici. Iată o variantă alternativă, inspirată de modelul clasic, dar care îmbină eleganța pantofilor de balet originali cu o tușă edgy, actuală, via panglicilor imprimate cu slogane.

Pantofi Bershka, 129,90 lei – aici

Detalii metalice

Similari cu pantofii stil Peter Pan despre care vorbeam mai sus, acest hibrid între balerini și mocasini include o extra tușă de sofisticare grație detaliului metalic care înconjoară grațios glezna, făcându-i să se îndepărteze de imaginea clasică a balerinilor și aducând conceptul într-o direcție actuală.

Pantofi Jil Sander, 480 euro – aici

Go vintage

Dacă îți plac hainele și accesoriile cu aer retro, poți opta pentru o pereche de balerini autentic vintage (sau o variantă nou-nouță cu aer vintage). Poartă-i cu piese în tendințe pentru a echilibra look-ul (merg perfect cu un look din denim din cap până în picioare, de pildă).

Pantofi Rupert Sanderson, 445 euro – aici

Detalii actuale

Două elemente în tendințe – carourile și pielea cu aspect metalizat – fac din această pereche de balerini un item de actualitate. În general, ideea de balerini este asociata cu un look care bate mai degrabă înspre elegant, dar pentru a-i ancora în prezent, poartă-i cu piese ultra casual, cum ar fi jeanși sau rochii din in.

Pantofi Miu Miu,490 euro – aici

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.