PUMA The Creative Factory Prezinta Jacheta T7

By  | 

In 2010, fabrica de creatie si-a deschis portile prin aducerea in Romania a unui mini-laborator de creatie, prezent acum in magazinul PUMA din Mall Afi Cotroceni, unde poti vedea textura materialelor din care vrei sa iti realizezi pantofii. Intreaga „opera” se previzualizeaza printr-o aplicatie instalata pe Ipadurile din magazin si poti sa ii dai si share designului tau pe conturile de socializare, ca sa admire si prietenii maiestria cu care ai imbinat tu texturile si culorile.

In 2011, initiativa se extinde si asupra articolelor de imbracaminte, astfel incat prima care intra in procesul de creatie este o jacheta simbol a brandului PUMA, jacheta T7.

Pentru acest proiect, PUMA a ales formatia Akcent, una din cele mai de bune trupe din tara, cu un succes rasunator si in afara granitelor.

Baietii de la Akcent au fost invitati in fabrica de creatie PUMA si au realizat mai multe modele de jachete, combinand diverse culori ale partilor componente. Intregul proces de creatie a fost foarte amuzant, dar rezultatul este unul cat se poate de serios pentru fanii lor. Modelele realizate de Adi, Sorin si Mihai vor face parte din editia limitata: „T7 by Akcent”, care va fi vanduta in magazinele selectionate Puma (Mall AFi Cotroceni si Mall Maritimo Constanta) si pe site-ul zorilestore.ro.

Fondurile obtinute in urma vanzarii jachetelor vor fi investiti de catre PUMA intr-un proiect sustenabil. Asta pentru ca jacheta in sine este un produs sustenabil, fiind realizata incepand cu 2010 din 100% poliester reciclat.

Pentru realizarea acestui proiect PUMA a facut un parteneriat cu brandul local de fashion Rhea Costa (rheacosta.blogspot.com), atelierul Andreei Constantin fiind cel care va asambla jachetele realizate de trupa Akcent.

Legendara Jacheta T7

Despre ‘T7’

Jacheta PUMA T7 a aparut pentru prima data in catalogul cu haine PUMA din 1969.

Initial, PUMA a folosit acest articol ca parte a unui intreg, a unui trening, atat in varianta pentru barbati, cat si in cea pentru femei.

In 1971, a fost lansata o editie speciala a jachetei T7, editie ce se numea „Pele”, astfel ca acest produs a castigat o vizibilitate mare in randul publicului, dar si statutul de jacheta simbol in lumea sport-lifestyle.

Ca urmare a acestui succes, PUMA a lansat tot mai multe produse cu dunga conica de 7 cm, trasatura principala a jachetei T7: hanorace, tricouri, jachete de fas pentru barbati si femei, dar si produse pentru copii.

In anii ’80, a fost lansata o noua versiune a jachetei T7 ca raspuns la un trend de moda al acelui moment si pentru a castiga o vizibilitate si mai mare, astfel ca linia conica s-a transformat intr-una dreapta. Aceasta versiune poate fi gasita azi in multe magazine vintage din intreaga lume. Dupa un timp, s-a revenit la versiunea jachetei cu linie conica.

In ultimii 40 de ani, jacheta T7 a fost purtata de atleti faimosi, staruri rock si multi alti artisti, iar acum este privita ca fiind cel mai faimos si reprezentativ produs PUMA.

De-a lungul timpului, jacheta T7 a evoluat, iar PUMA a oferit mai multe variante ale ei. Caracteristicile esentiale ale versiunii actuale sunt:

  • Material: 100% Poliester Tricot reciclat
  • Forma: Maneci atasate pe format rotunjit la jacheta si nu tip raglan cum erau inainte
  • Dunga: Dunga este conica, de la 7 cm pe umar pana la 3 cm pe mansete
  • Branding: Logo-ul Retro Number 1 sau „Jumping cat” cum mai este denumit

Moving with Time

Asa cum s-a intamplat de-a lungul istoriei, jacheta a beneficiat de noi schimbari si in toamna anului 2010, pentru a se plia pe dorintele noii generatii si s-a adaugat si aspectul de sustainabilitate, deoarece jacheta este facuta acum din 100% poliester reciclat.

Barbati

Vechea versiune a jachetei T7

Noua jacheta T7

Materiale: 85% Poliester, 15% bumbac, 280 g/m2

Forma: Slim Fit

Material: 100% poliester tricot reciclat, 230 g/m2

Forma: Regular Fit

Lectia de istorie – Jacheta ‘T7’

T7 – Nasterea unui Icon

1968 – La inceputurile ei jacheta T7 era produsa doar in doua culori: alb cu albastru inchis sau invers, pantalonul fiind vandut doar in culoarea albastru inchis cu dungă alba. Versiunea din 1968 avea un guler scurt, rotund. In 1969-1970, a inceput sa se comercializeze si varianta cu gulerul pe gat.

Jacheta ‘T7’ de-a lungul anilor

1969 – jacheta T7 la inceputurile ei.

1969/70 – Jacheta T7 din acea perioada era disponibila in mai multe variante de culori si, de aceasta data, in varianta cu guler pe gat.

1970 – The Jackson 5 – Jackie Jackson purtand jacheta intr-o aparitie in presa din 1970.

1971 – In anii ’70, T7 a oferit o gama mai mare de produse incluzand pulovere cu fermoar, hanorace cu gluga si tricouri.

Tot atunci a fost lansata si prima jacheta semnata de o vedeta – Pele.

T7 la Muzeul Madam Tussaud’s.

Modelul de ceara Pele a avut 17 treninguri diferite de-a lungul timpului.

1980 – La sfarsitul anilor ’70 si la inceputul anilor ’80, PUMA a schimbat modelul T7 cu dunga dreapta de 7 cm.

Treningul a aparut si pe coperta frontala a albumului Solid Gold Hits de la Beastie Boys.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *