Profil de designer: Christian Louboutin

Christian Louboutin s-a nascut la Paris in 1963. Datorita celor trei surori ale lui, Christian a aflat foarte multe lucruri despre moda femeilor. In momentul in care el a vizitat Musée des Arts Africains et Oceaniens din Paris, la 17 ani, a devenit obsedat de o pereche de pantofi cu toc stiletto, pe care i-a vazut expusi. Din acel moment a inceput sa schiteze modele asemanatoare de pantofi. Ocupandu-si timpul doar cu desenatul de pantofi, el a fost exmatriculat de la scoala.

Educatia sa a fost una atipica. In timp ce multi designeri mergeau la studii pentru a invata arhitectura pantofilor, Christian a invatat arta proportiilor mergand la diverse show-uri ale faimosulului cabaret din Paris, Folis Bergere, unde le admira pe dansatoare.

Dupa ce a studiat arta si desenul la Academia Roederer, Christian a facut diverse calatorii prin Egipt si India. In 1981, el s-a reintors la Paris, unde si-a prezentat portofoliul cu desene mai multor designeri importanti. Primul designer care l-a angajat a fost Charles Jourdan, iar dupa accea l-a cunoscut pe Roger Vivier, inventatorul tocului stiletto si al pantofilor care i-au atrasat atentia in mod obsesiv in copilarie. Vivier l-a invat pe Louboutin ca cele mai importante parti ale pantofilor sunt tocul si corpul, restul este doar un machiaj.

In timpul anilor ’80, Louboutin a lucrat ca freelancer pentru Yves Saint Laurent, Chanel si Maud Frizon. Cu ajutorul a doi finantatori, Louboutin si-a lansat prima companie si si-a deschis primul magazin in Paris, in 1991.

In una din zile, printesa Caroline de Monaco a venit in magazinul sau si i-a indragit colectia. Printre primele sale cliente celebre au fost Catherine Deneuve si Diane Von Furstenburg. In prezent, vedete precum Madonna, Gwyneth Paltrow si Jennifer Lopez sunt unele din principalele sale cliente. Jennifer a scris chiar un cantec denumit „Louboutins”, iar Sarah Jessica Parker a purtat o pereche de pantofi Louboutin in ziua nuntii ei.

Pantofii stiletto au devenit unul din cele mai trendy modele de pantofi ale sfarsitul anilor ’90 si inceptul anului 2000. Gratie lui Christian Louboutin, care crea pantofi cu toc subtire de 12 centrimetri. Prin creatiile sale el doreste sa faca femeile sa fie sexy, frumoase si sa creeze impresia de picioare lungi.

In 1992, Christian a incorporat talpa rosie in creatiile sale, artificiu ce a devenit mai incolo marca sa personala. Totul a fost o urmare a unui accident norocos. Christian simtea ca pantofii sai sunt prea intunecati si lipsiti de energie, astfel a varsat oja rosie de la asistenta sa, care isi facea unghiile, peste talpa pantofilor

Pantofii marca Louboutin sunt facuti din materiale exotice si au detalii originale. In anii 2000, designerul a colaborat cu nume mari ale industriei de moda, printre care Jean Paul Gaultier, Victor&Rolf si casa Lanvin. In 2002, Louboutin a creat pantofii pentru prezentarea Yves Saint Laurent. Acesta a fost primul an cand un mare creator si-a asociat numele cu un altul, iar rezultatul a fost un enorm succes.

Christian Louboutin se inspira din calatorii. „Imi place sa vizitez tari aproape interzise, cum ar fi Siria sau Uzbekistan, este ca si cum ai face o incursiune in secolul XIX, nu este nimeni acolo si poti descoperi diverse lucruri”. Intors inapoi in Paris, el foloseste materiale sau culori care i-au atras atentia in calatoriile sale.

In anul 2007, Louboutin a coloborat cu regizorul David Lynch pentru a pune in scena expozitia ,,Fetish”, desfasurata in Galeria ,,Pierre Passebon” din Paris.

Pe langa calatorii, Christian se inspira din spectacole de circ sau show-uri de muzica si cabaret. „Ultimul lucru care m-ar putea influenta este moda, in moda lucrurile se schimba foarte repede”, spune designerul.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.