Pantone anunță culoarea anului 2020: albastru clasic. Cum îl incluzi în garderobă

Pantone a anunțat culoarea anului 2020: albastru clasic. De peste două decenii, Pantone Color Institute selectează culorile cele mai relevante ale momentului, care influențează mai apoi deciziile multor industrii (printre care modă, design interior, design grafic sau design industrial).

Procesul de selecție presupune o analiză atentă a trendurilor, iar pentru a face o alegere, experții Pantone iau în calcul elemente dintr-o serie vastă de surse – industria de entertainment/film, destinații populare de călătorie, artă și chiar și condiția socio-economică actuală.

Albastrul clasic, culoarea anului 2020, a fost selectat datorită eleganței sale derivată din simplitate. Trecem printr-o perioadă în care avem nevoie de încredere și de sentimentul de siguranță. Nuanța Pantone Classic Blue 19-4052 exprimă această idee de constanță, este o culoare pe care ne putem baza oricând. Albastrul clasic ne ancorează în realitate. Este o nuanță care evocă libertatea cerului și care ne provoacă să ne deschidem perspectivele către noi orizonturi și să comunicăm”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Poți începe deja să integrezi albastrul clasic, culoarea anului 2020, în garderobă – iată câteva moduri:

Sacou, 249,90 lei, Zara – aici, pantaloni, Zara, 159,90 lei – aici

Duo-ul sacou + pantaloni de smoking este un clasic, iar acesta este momentul perfect să variezi de la nuanța basic de negru, mergând pe o variantă albastră. Poți purta cele două piese împreună pentru un look elegant lipsit de efort, perfect în contexte formale, dar și separat, de exemplu, sacoul alături de o rochie neagră din satin, iar pantalonii alături de o cămașă din mătase cu jabou sau panglică ce se prinde de jur împrejurul gâtului.

Geacă puffer, Bershka, 179,90 lei – aici

Renunță la culorile neutre pentru outerwear în favoarea unei pufoaice albastre care va înveseli până și cele mai mohorâte zile de iarnă. Pe lista noastră de favorite este modelul de mai sus, care include un guler înalt, astfel că nu mai e nevoie să porți fular.

Top, Bershka, 69,90 lei – aici

Topul de mai sus este potrivit atât pentru a fi purtat la birou, alături de o jachetă structurată sau de un sacou, iar apoi devine piesa perfectă de purtat pentru o seară în oraș, având în vedere că partea din spate include un decupaj.

Top și pantaloni, disponibile în magazinele Topshop

Look-urile co-ord continuă să fie populare – o pereche de pantaloni evazați și un top lung cu mâneci XXL creează duo cool & casual.

Pentru moment, poți purta acest body în culoare anului 2020 pe post de element de layering, însă la vară va fi topul perfect de asortat unei perechi de jeanși sau de pantaloni scurți pentru un look casual on the go.

Sutien bikini, ASOS, 35,99 euro – aici, slip bikini, ASOS, 24,99 euro – aici

Poți începe de pe acum să planifici outfiturile pentru 2020 – mai exact, pentru vara lui 2020. Sau, dacă plănuiești să îți petreci vacanța de iarnă undeva cu soare și plajă, pune în bagaj și costumul de baie de mai sus.

Sandale, ASOS, 55,99 euro – aici

Tot din seria pieselor pe care mai trebuie să aștepți câteva luni să le porți fac parte și aceste sandale. De purtat cu pantaloni largi, vaporoși (prinde șireturile peste pantaloni de jur împrejurul gleznei), cu blugi vintage sau cu rochii din materiale fluide.

Jachetă, Bershka, 99,90 lei – aici

Joacă-te cu proporțiile asortând două piese cropped, dar de lungimi diferite – iar una dintre ele îți propunem să fie această piesă tip flight jacket.

Foto: Unsplash

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.