(P) Ultimele trenduri și tehnologii în materie de ochelari de soare

Pătrați, rotunzi, oversize, înguști, în orice culoare la care te-ai putea gândi. Ochelarii de soare au fost, sunt și vor continua să fie un accesoriu care pot completa orice ținută, indiferent de stil sau ocazie. Pe lângă milioanele de opțiuni care îți stau la dispoziție, îți recomandăm ca, atunci când îi alegi, să fii atentă și la alte beneficii, care nu se văd, dar care au un impact important asupra sănătății ochilor tăi.

Pentru a beneficia de cei mai durabili, mai confortabili cei mai moderni ochelari de soare dar care îți protejează cu adevărat ochii și zona din jurul lor, iată ce trebuie ca aceștia să bifeze:Un tratament anti-zgârietură. Aplicat pe ambele suprafețe ale lentilelor din material plastic, va crește duritatea lentilelor împotriva zgârieturilor.

Un tratament împotriva reflexiilor. Acesta elimină problema reflexiilor din lentile, care tind să reducă nivelul de contrast și de claritate al imaginii, în special în lumina puternică a soarelui. În plus, ochelarii de soare care includ acest tratament special sunt aproape invizibili la purtare, astfel încât îți poți privi interlocutorul în ochi, iar acesta nu va avea atenția distrasă de reflexiile vizibile în lentile. Acest tip de ochelari de soare este perfect și pentru fotografii, pentru că nu va reflecta lumina blițului.

Protecție împotriva razelor UV. Expunerea la razele ultraviolete emise de soare conduce la leziuni la nivelul ochilor, de la cataracta și foto-keratită până la afecțiuni grave, precum degenerescența maculară. Radiațiile UV afectează și zonele de tegument din jurul ochiilor provocând îngrășarea lui și implicit apariția ridurilor și chiar diferite forme de cancer. Toate lentilele ZEISS, indifferent daca sunt incolore sau colorate, asigură protecție totală 100% împotriva radiaților UV a ochilor și a zonelor din jurul ochilor.

Tratament fotocromatic. Acesta presupune ca un strat de finisaj să fie aplicat lentilelor, astfel încât să le permită adaptarea la nivelul de lumină și, implicit, schimbarea puterii de protecție împotriva acesteia, în funcție de necesități.

Lentilele smart, care se adaptează în funcție de lumină

ZEISS AdaptiveSun Solutions este cea mai nouă inovație în domeniul lentilelor pentru ochelari de soare. Pe scurt, este vorba despre lentile inteligente, care sunt capabile să își adapteze intensitatea culorii și implicit puterea de protecție, în funcție de nivelul de lumină solară.

Cercetătorii din cadrul companiei ZEISS au aplicat acestor lentile inteligente tehnologii bazate pe proprietăți fotocromatice, făcând astfel încât lentilele să își schimbe în mod inteligent culoarea în funcție de nivelul de radiații ultraviolete la care sunt expuse. Această tehnologie fotocromatică vine ca o completare pentru tehnologia ZEISS PhotoFusion, asigurând faptul că lentilele vor reda mereu o imagine cât mai naturală și mai confortabilă, indiferent de condițiile de lumină. Acest lucru presupune că ochelarii își vor adapta în mod automat intensitatea nuanței lentilelor – de la tonuri mai închise pentru a proteja împotriva luminii foarte puternice și până la tonuri deschise, potrivite pentru zilele înnorate.

Mai mult de atât, lentilele ZEISS AdaptiveSun sunt disponibile în varianta de culoare uni, dégradé sau polarizate.

Cum funcționează lentilele ZEISS AdaptiveSun

Derivată din tehnologia ZEISS PhotoFusion, noua tehnologie pentru lentile de soare AdaptiveSun asigură mereu o imagine impecabilă – lentilele adaptabile la lumină își schimbă rapid nuanța în funcție de intensitatea luminii solare, bazate pe expunerea la raze UV. Durata de modificare a culorii este între 18 și 35 de secunde.

Atunci când sunt expuși unei lumini naturale foarte puternice, ochelarii cu lentile AdaptiveSun devin foarte închiși la culoare, reușind să absoarbă 97% din lumină, astfel încât să protejeze cât mai eficient ochii purtătorului. De aceea lentilele de soare AdaptiveSun nu se recomandă conducerii autovehiculelor deschise, aici ne referim la cele decapotabile, ATV-uri, motociclete.

Alege culoarea preferată

Lentilele ZEISS AdaptiveSun sunt disponibile într-un domeniu larg de dioptrii și în mai multe variante de culoare. Poți alege dintre culori uni sau tonuri în dégradé, ori poți opta pentru variantele polarizate, iar versiunile de culoare disponibile momentan sunt maro, gri, verde și albastru. Mai jos, poți observa cum modelele uni și în dégradé își modifică tonurile în funcție de expunerea la raze UV.

Mai multe informații poți găsi pe zeiss.ro/vision-care, sau în magazinele partenere, unde experții ZEISS te vor îndruma să alegi pereche de ochelari de soare perfectă pentru tine.

Lentile uni

Lentile în dégradé

Lentile polarizate

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.