(P) MATERIA, primul târg de design contemporan în piele din România

Prima ediție a târgului de design în piele va avea loc pe 5 și 6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard, în București. În premieră pentru România, 60 de designeri care folosesc pielea ca material principal de lucru sunt reuniți sub același acoperiș.

paul-christian

Aproximativ 60 de designeri din toată țara și branduri autohtone se vor întâlni în primul weekend din noiembrie pentru prima dată în această formulă. Printre aceștia se numără Otilia Flonta, Mihaela Glăvan, Carter, Atribut, Yvy Bags, Laura Olaru, Bogdan Deliu, Paul Christian, Novak Prive, Oana Lupaș, Maestoso, Snob și Andra Andreescu. Târgul de design contemporan în piele MATERIA își propune să devină cel mai important loc de întâlnire al designerilor care lucrează cu pielea.

maestoso

Idea și execuția MATERIA îi aparține artistului vizual Dan Pierșinaru, fondatorul târgului de bijuterie contemporană Autor. “Am avut mereu o fascinație față de acest material omniprezent în viețile noastre, față de maleabilitatea rolurilor pe care le are. Pe lângă asta, am simțit că există nevoia unei platforme pentru designerii din domeniu. În România se face creație în piele, există un discurs creativ care merită toată atenția noastră. Așa că depășim zona de marochinărie și creăm această platformă creativă pentru designerii care au idei și concepte, pentru cei care transformă obiectele noastre de zi cu zi în declarații”, spune Dan Pierșinaru.

atribut

Fie că este vorba de o geantă sau o pereche de pantofi, conceptul creativ este cel care domină în rândul obiectelor ce urmează a fi expuse în cadrul târgului MATERIA.

luwa-sperimentale

Creat și susținut de Autor, MATERIA este primul târg contemporan de design în piele care își propune să devină în lumea creatorilor în piele ceea ce Autor este în bijuteria contemporană: o platformă dedicată designerilor și creatorilor care lucrează în piele sau au ca material principal de creație pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine stătător, care are loc toamna, unde participarea se face pe bază de selecție.

ivy-bags

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.