(P) Ieși la alergat cu Nike Air Zoom AlphaFly Next% 2

Dacă ai ieșit la alergat fie și o singură dată în pantofi nepotriviți, știi foarte bine că… mai bine stăteai acasă. Adevărul este că, faptul că există zeci, poate chiar sute de modele dintre care poți alege, face cu atât mai dificil să iei decizia corectă legat de ce pantofi de alergat să îți cumperi ca să te simți confortabil și să nu îți afecteze în vreun fel sănătatea, punând presiune pe tălpi, glezne sau genunchi.

Nike și-a cimentat de mult reputația de brand de top în industria de activewear, și clar nu poți da greș alegând o pereche de pantofi de alergat din gama lor, dar ce îți propunem acum este cel mai nou model al brandului – Nike Air Zoom AlphaFly Next% 2.

Atletul Eliud Kipchoge, maratonist și campion olimpic la alergare, a fost prima persoană care a purtat modelul AlphaFly, în octombrie 2019, când a câștigat un maraton în Viena, pentru care a alergat două ore neîntrerupte. Pe atunci, pantoful era numai un prototip, iar victoria lui Kipchige a fost umbrită de faptul că AlphaFly-ul a fost considerat un pantof de alergat atât de performant, încât criticii l-au comparat cu “dopaj mecanic”. Ross Tucker, om de știință specializat în domeniul sportiv, a declarat la momentul respectiv că, într-adevăr, inovațiile tehnologice ale unor branduri precum Nike ar putea duce la o creștere de 3 până la 6% în nivelul de performanță al sportivilor care îi poartă. Maximizarea absorbției șocurilor, reducerea nivelului de energie necesar alergării și optimizarea propulsării piciorului sunt, într-adevăr, lucruri care fac un pantof de alergat mai eficient, dar, în final, rezultatul depinde tot de anduranța și viteza alergătorului.

Cu toate acestea, între timp, Nike a revizuit modelul AlphaFly Next% 2 – nu numai pentru a evita constrversele precum cea descrisă mai sus, ci pentru a perfecționa și  mai mult unul dintre cei mai buni pantofi de alergat ai momentului.

Noii AlphaFly nu sunt aceiași pantofi în care Eliud Kipchoge a bătut recordul la alergare, dar se bazează pe aceeași tehnologie inovatoare. Partea superioară este realizată din plasă (modelul precedent folosea drept material Vaporweave), și este gândită pentru a se mula mai bine pe conturul piciorului, dar și pentru a produce o mai bună ventilație. A fost adăugat padding pe limba pantofului, pentru a diminua presiunea pe care șireturile o exercită asupra zonei atunci când sunt legate strâns. Iar apropo de șireturi, acestea au margini special create pentru a nu se lăsa ori a nu se desface în timpul alergării. Cei de la Nike au adăugat de asemenea un strat de ranforsare în partea din față a pantofului pentru a crește durabilitatea tălpii atunci când pantofii sunt folosiți pe suprafețe foarte dure.

De la modelul precedent, noii AlphaFly păstrează talpa din fibră de carbon și spumă Zoom X care i-a făcut faimoși, precum și senzația de propulsie pe care o oferă când sunt purtați pentru alergare.

Nike Air Zoom AlphaFly Next% 2 se lansează în România și au fost deja încercați de ambasadorii Nike, Lavinia Panaete, gimnastă, și Florin Cujbă, antrenor de fitness.

 

 

Florin Cujbă

Călătoria mea în Fitness a ajuns la un nivel avansat și astfel am devenit Ambasador Nike. În acest brand am regăsit toate valorile menționate mai sus: experiența produsului si perseverenta cu care Nike rămâne lider în domeniu. Antrenamentele mele au nevoie de outfituri-uri diferite și în care sa mă simt bine și confortabil. Toamna însă prefer alergările în aer liber deoarece vremea este plăcută iar temperatura permite acest tip de activitate. De curând am încercat modelul AlphaFly. Opinia mea este WOW!  Simt ca aș putea alerga un maraton întreg în acești pantofi. Ușori (parca nu am nimic în picioare), stabili,  confortabili și te propulsează sa alergi mai repede din cauza tehnologiei Flyplate.  Ce am aflat ulterior este ca această tehnologie diferă în funcție de măsura pe care o porți. În măsurile mai mici este mai flexibila însă în măsurile mari este mai rigida și asta spune tot despre experiența Nike!”, spune Florin Cujbă.

Lavinia Panaete

Echipamentul de calitate este unul dintre factorii care contribuie la obtinerea performanței sportive. Nike face istorie și performanță în sport de peste 57 de ani, întruchipează adevărata esență a spiritului sportiv, pentru că nu a încetat niciodată să se alăture sportivilor valoroși, dornici să muncească pentru a fi în fiecare zi mai buni.”, spune Lavinia Panaete.

Nike Air Zoom AlphaFly Next% 2 vor fi disponibili în România la prețul de 1.550 lei, în magazinele Nike din Mega Mall București, AFI Cotroceni București, AFI Brașov, Iulius Town Timișoara și Iulius Mall Cluj.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.