(P) BIHOR COUTURE – un sat din Romania trage la raspundere industria modei

Timp de multi ani, marile case de moda s-au inspirat din traditiile si cultura altor tari, fara sa acorde credit creatorilor originali.

Vorbim de o industrie al carei profit este de peste 1,2 trilioane de dolari pe an, o industrie care ar trebui sa sustina comunitatile de unde isi iau inspiratia si sa redirectioneze macar o parte din profit catre ele.Beau Monde si McCann Bucuresti iau atitudine impotriva acestui fenomen lansand BIHOR COUTURE, o marca de haine romaneasca, ale carei creatii sunt facute de aceiasi mesteri artizani pe care o casa de moda i-a copiat in colectia sa din 2017, fara sa le acorde credit.

O PROBLEMA GLOBALA

Stella McCartney a folosit motive traditionale africane in colectia Primavara/Vara 2018. Dior a creat o intreagă colectie folosind un imprimeu identic cu acela al unei creatoare indiene. Nu mai demult de anul trecut, Tory Burch lansa o copie aproape identica a unui palton romanesc din Oltenia, iar Dior includea in colectia sa o vestă aproape identica cu o vesta romaneasca din Bihor.

Aceasta vesta este vanduta de Dior cu 30.000 euro, insa nici macar o mica parte din această suma nu se intoarce la creatorii originali.

BIHOR COUTURE demonstreaza tuturor

Noua marca de haine BIHOR COUTURE este compusa 100% din creatii autentice romanesti din judetul Bihor ,care pot fi achizitionate pe www.bihorcouture.com

Veste traditionale, paltoane, bluze și fuste, toate facute de mana de mesteri artizani locali, cu grija si atentie pentru detalii si pentru pastrarea traditiilor locale.

BIHOR COUTURE este un bun model pentru alte tari si culturi care au aceesi problema si care vor sa lupte impotriva plagiatului marilor case de modă.

In Romania oamenii au luat cu asalt platforma brandului care a inregistrat sute de comenzi chiar din primele săptămâni, suficiente pentru a ține mesterii artizani ocupati urmatorii 4 ani. Mai multi meșteri artizani și-au exprimat dorința de a se alatura brandului pentru a prelua din zecile de comenzi care continua sa vina.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.