(P) Autenticul s-a lansat sub un nou nume: Iutta. Dor de romanesc

By  | 

Colectia dedicata publicului feminin cu dor de valori si motive specifice romanesti ofera 20 de genti din piele naturala, lucrate manual si reunite intr-o serie de produse unicat. Pe langa broderiile care amintesc de inspiratia folclorica, echilibru si forme geometrice armonioase, punctul principal de atractie l-au reprezentat gentile din lemn, sculptate minutios conform stilului bizantin.

„Am decis ca lansarea brandului Iutta sa coincida cu inaugurarea primei colectii „Spirit Eflorescent” din simplul motiv ca aceasta sintetizeaza intreaga viziune a atelierului. Prin creatiile noastre dorim sa revalorificam specificul romanesc si sa oferim autenticului o reinterpretare actuala, care sa faciliteze accesul la valorile nationale.”, povesteste Nicoleta Chirica, designer Iutta.

„Spirit Eflorescent” se evidentiaza prin forme fluide, ce-si regasesc originile in stilul pur romanesc, cladit pe credinte, obiceiuri si activitati spirituale naturale din cele mai vechi timpuri. Gentile propuse in aceasta prima colectie completeaza un stil vestimentar aparte, putand deveni cu usurinta centrul de interes al oricarei tinute. Culorile ce predomina sunt: french roast, titanium, praz, rosu corai, grej, caffe latte, negru, rosu mac, maro, bordo.

Inspirat de sloganul Iutta: Dor de romanesc, in cadrul evenimentului a avut loc si proiectul fotografic „Colectie de doruri”. Pe fundalul unui decor realizat din iuta, invitatii au avut ocazia sa se fotografieze alaturi de cele mai mari doruri ale lor, rezultatele fiind unele inedite.

Atmosfera specific romaneasca a fost reintregita de expozitia de tapiserii basse-lise realizate la razboiul de tesut de catre Raluca Alexandru, decorul de stuf, muzica de inspiratie folclorica, prajiturile de casa si vinul romanesc.
Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu nou9, spatiu neconventional pentru evenimente socio-culturale, centrat pe manifestari muzicale, artistice si educative.

Iutta este un atelier de creatie pentru care traditia si cultura pur romaneasca reprezinta o sursa de inspiratie continua. Cu dor de romanesc, se surprinde esenta folclorului prin prelucrarea produselor de marochinarie in forme de expresie actuale.
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *