Ordine in haosul de fashionista

Pregatiri

Cu o zi inainte de „marea curatenie”, goleste dulapul si da tot ce nu mai porti.

Daca ai haine dragi, de care nu te poti desparti, pune-le in niste cutii frumoase si baga-le sub pat sau pe undeva printr-un colt de camera.Acum ca nu mai ai nimic in dulap, fa o schita si gandeste-te unde si cum vrei sa pui pantofii ca sa nu mai ocupe atata loc, continua cu hainele, esarfele, gentile si curelele.

Favoritele la inaintare

Acum ca ai scos toate hainele din dulap, sorteaza-le in functie de sezon (iarna/vara) si pune-le in cutii speciale (vezi sa aiba cateva gauri de aerisire) pe cele de iarna.

Pe cele de vara „repartizeaza-le” in functie de ce sunt ele (tricouri, fuste, rochii, camssi) si de frecventa cu care le porti.

Favoritele trebuie sa stea la indemana ca sa le gasesti rapid, dar, ca sa nu uiti de ele, nu le pune prea in spate nici pe celelalte.

Stabileste prioritatile

LISTA DE CUMPARATURI

  • Cutii pentru pantofi si suporturi pentru pantofi
  • Umeras special pentru curele si esarfe (cel cu mai multe cercuri)
  • Cosuri din textil (nu agata) pentru lenjerie si ciorapi din matase
  • Mici carlige pe care sa le montezi pe usa dulapului pentru genti

E momentul sa te intrebi de ce sisteme de depozitare ai nevoie – umerase, cutii, rafturi sau suporturi.

Ai mai multi pantofi decat haine? Atunci mai ia cateva suporturi speciale si, ca sa le faci loc in dulap, cumpara o comoda micuta pentru bluze si tricouri.

Poti sa alegi una turn ca sa nu aglomerezi si mai mult camera. Preferi hainele si nu pantofii? Ia un dulap de pantofi, pune-l pe hol si gata, ai mai mult loc pentru haine.

PONT: Cauta un dulap de pantofi mai mare pentru ca in cele inguste nu-ti incap cizmele sau adidasii tip gheata. Ar fi bine sa aiba si un modul separat pentru geci, fulare, esarfe si genti.

Smecherii de depozitare

Scoate hainele luate de la curatatorie din sacii de plastic. Daca nu au oxigen, substantele chimice cu care sunt curatate pot deteriora materialele.

Asaza bluzele mai groase la baza vrafului. Asa nu le vei mai sifona pe cele subtiri.

Topurile din matase, casmir si alte materiale „pretioase” e mai bine sa fie tinute separat de restul hainelor, in niste cutii speciale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.