Online shopping: de ce trebuie sa tii cont (partea II)

Tot mai multe persoane apelează la online shopping. Totuși, trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când comanzi produse de pe internet, mai ales dacă acestea sunt second hand.

Online shopping-ul este preferat de multe femei pentru că poți face cumpărături din confortul propriei case, economisind, astfel, mult timp. În plus, nu trebuie să decizi imediat dacă vrei sau nu să cumperi un anumit produs, ci poți salva link-ul până ești 100% hotărâtă. Doar suntem femei și ne răzgândim repede! Mai mult, poți găsi un anumit produs pe mai multe site-uri, comparând astfel prețurile. Să nu mai spunem de ofertele pe care le poți găsi mult mai ușor!

După ce am vorbit, într-un articol anterior, despre basic online shopping, hai să vedem de ce trebuie să ții cont când cumperi produse second hand online.

Second hand online shopping

Pentru început, poți cumpăra îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii sau orice altceva second hand de pe site-uri precum olx sau okazii, dar și de pe pagini sau grupuri de Facebook. Spre deosebire de site-urile obișnuite, aici poți vedea de obicei poze reale ale produselor și poți citi părerile altor cumpărători, pentru a-ți face o idee despre seriozitatea vânzătorului. De asemenea, acesta îți poate rezerva de obicei produsul până când iei salariul sau până ești 100% decisă dacă ești interesată.

De ce ar trebui sa cumperi haine second hand

Și dacă tot am adus vorba de poze reale, aici poți cere vânzătorului mai multe poze: o poză cu produsul întins pe pat, o poză cu el îmbrăcat, o poză cu un anumit detaliu etc. Dacă persoana este serioasă, nu va ezita să îți trimită câte poze îți dorești (nu exagera, bineînțeles) și să îți dea cât mai multe detalii.

Acest lucru este valabil și în cazul măsurătorilor. Dacă nu ești sigură că produsul ți se potrivește perfect, nu trebuie decât să rogi vânzătorul să îți măsoare distanța dintre umeri, lungimea, talia, bustul, talpa pantofilor etc.

De obicei, poți să primești produsele și la prețuri mai mici, pentru că multe persoane sunt dispuse să negicieze, mai ales dacă au nevoie de bani și vor să scape cât mai repede de ele. Astfel, îți pot face reduceri sau oferte de genul 2+1 gratis, transport gratuit și multe altele.

Cum cumperi haine vintage

Personal, prefer să cumpăr produse de la persoane din același oraș cu mine. În felul acesta, pot vedea ce am ales înainte să dau banii și pot chiar proba rochia, fusta, bluza, sandalele…

În cazul în care vânzătorul locuiește în alt oraș, îți poate trimite produsul prin poștă sau curier și poți plăti în avans sau prin ramburs. Multe persoane obișnuiesc să facă o comandă pe care nu o ridică de la poștă pentru că nu au bani sau pentru că s-au răzgândit și nu îți mai doresc produsul, astfel că mulți vânzători preferă plata în avans. Dacă acesta are doar feedback pozitiv, cel mai probabil nu îți va da țeapă.

În cazul în care coletul este trimis prin poștă, ai grijă să ajungă la tine când ai bani, dar și timp să îl ridici. În caz contrar, va trebui să plătești și înmagazinarea la poștă sau coletul poate fi returnat. De asemenea, uneori avizul este pierdut și nu ajunge la tine, deci fugi la poștă și întreabă dacă ai primit vreun colet la 3-4 zile după ce vânzătorul l-a trimis.

Nu în ultimul rând, spală/dezinfectează produsele înainte de purtare. Au trecut prin mult prea multe mâini, poate au căzut pe jos, prin praf… mai bine le cureți puțin înainte. Aruncă hainele în mașina de spălat și curăță gențile și pantofii cu puțin alcool sanitar.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise