Online shopping: de ce trebuie sa tii cont (partea I)

Tot mai multe persoane apelează la online shopping dintr-un motiv simplu: economisirea timpului. Totuși, trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când comanzi produse de pe internet.

Online shopping-ul este preferat de multe femei pentru că poți face cumpărături din confortul propriei case, economisind, astfel, mult timp. În plus, nu trebuie să decizi imediat dacă vrei sau nu să cumperi un anumit produs, ci poți salva link-ul până ești 100% hotărâtă. Doar suntem femei și ne răzgândim repede! Mai mult, poți găsi un anumit produs pe mai multe site-uri, comparând astfel prețurile. Să nu mai spunem de ofertele pe care le poți găsi mult mai ușor!

5 trucuri pentru online shopping

Există două tipuri de online shopping: cel obișnuit și cel second hand. Hai să le luăm pe rând!

Basic online shopping

Atunci când cauți îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii sau… orice altceva, trebuie să ții cont de următoarele lucruri:

În primul și în primul rând, verifică dacă produsele sunt originale. Multe site-uri folosesc poze luate de pe site-ul oficial al firmei, deși tu primești produse fake. Dar cum îți poți da seama de diferență? Primul lucru la care trebuie să te uiți este prețul. Dacă diferența este foarte mare, este clar că site-ul de pe care vrei să comanzi nu are produsele originale, ci copii (de obicei nereușite) ale acestora. Sigur, în unele cazuri poate fi vorba de reduceri masive, dar acest lucru este mereu specificat.

Ce sa porti atunci cand esti in pana de inspiratie

Apoi, citește cu atenție descrierea produsului. Este acesta fabricat în China, nu în același loc specificat pe site-ul original? Materialul este diferit? Cum este făcut imprimeul? De asemenea, unele site-uri permit utilizatorilor să lase impresii după ce au comandat, uneori alături de o fotografie reală a produsului comandat. Verifică și aceste recenzii.

În funcție de produsul pe care ți-l dorești, decide dacă vrei sau nu să faci comanda. Nu e nicio problemă dacă nu te deranjează că produsul nu este original, însă dacă vrei ca acesta să aibă o calitate superioară îți recomandăm să mai pui niște bani deoparte pentru a cumpăra direct de pe site-ul oficial.

După ce ai făcut această decizie, aruncă un ochi peste mărimi. Nu este suficient să alegi între S, M și L, ci trebuie să verifici și măsurătorile. Măsurile pot fi diferite, după cum deja poate știi, astfel încât te trezești că rochia care ar fi trebuit să îți vină ca turnată se potrivește mai mult unei adolescente decât unei femei în toată firea.

În orice caz, trebuie să afli și dacă poți returna produsele… și cât te-ar costa să faci asta. Unele site-uri te obligă să plătești tu transportul dacă vei să schimbi sau să returnezi ceva, în timp ce altele nu.

Cum sa fii stylish vara

Și dacă tot vorbim despre transport, caută site-uri cu transport gratuit sau cel puțin mai ieftin. Unele dintre ele îți oferă transport gratuit dacă faci o comandă de minim x lei, așa că mai bine alege încă un produs pe care să-l pui în coș. În felul acesta, vei plăti aceeași sumă, dar vei primi un produs în plus. De asemenea, de multe ori poți ridica tu însăți comanda de la magazin, deci dacă acesta se află cât de cât aproape de tine, mai bine faci o plimbare până acolo.

Nu în ultimul rând, spală/dezinfectează produsele înainte de purtare. Indiferent dacă sunt sau nu noi, au trecut prin mult prea multe mâini, poate au căzut pe jos, prin praf… mai bine le cureți puțin înainte. Aruncă hainele în mașina de spălat și curăță gențile și pantofii cu puțin alcool sanitar.

Citește aici partea a II-a

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise