Noua colecție Reserved, inspirată de natură și arta impresionistă

Fascinația pentru natură și modul în care aceasta coexistă cu omul au reprezentat punctul de inspirație al colecției Reserved RE.DESIGN primăvara-vară 2020. Accentul a fost pus pe simbolul vieții și al renașterii – apa. Designerii brandului s-au inspirat din strălucirea ei, fluiditatea mișcării, transparența și jocul de lumini ce are loc la suprafața apei. Puterea naturii estompează granițele dintre ceea ce este permanent și ceea ce este efemer.

Una dintre inspirațiile vizuale a fost Ophelia lui Shakespeare care, la fel ca în tabloul lui John Everett Millais, plutește pe apă purtând o rochie lungă, decorată cu flori brodate din argint. Reserved interpretează această estetică pentru a o prezenta în versiunea contemporană – modernă, dar nu lipsită de romantism. Astfel apar ca motive decorative algele și flora acvatică, surprinse în mișcare, dar și florile îmbibate în nuanțe de negru, desprinse parcă dintr-un tablou baroc, transpuse atât pe satin elegant, cât și pe nylon sport. Aceste materiale au fost folosite pentru a crea rochii maxi, cu volane decorative la baza decolteului, bluze cu mâneci bufante, fuste midi cu pliuri și colanți.

Designerii au încercat să combine tendințe aparent contradictorii, care se întrepătrund și se completează reciproc în colecția Reserved RE.DESIGN primăvara-vară 2020. Colecția cuprinde croieli clasice, elegante, elemente preluate din îmbrăcămintea sport (nylon, șnururi, topuri scurte și buzunare practice, adesea supradimensionate), precum și modele romantice, eterice și extrem de feminine (șifon, transparență, modele florale fine). Diversitatea se manifestă și prin paleta de culori, care se echilibrează perfect – negru profund, bej clasic, roz intens, alb și pasteluri pudrate (albastru, galben, violet).

Colecția RE.DESIGN primăvara-vară 2020 ne poartă într-o călătorie unică prin intermediul căreia descoperim cele mai puternice tendințe ale sezonului. Designerii urmăresc cu atenție tot ceea ce se întâmplă pe podiumurile internaționale de modă și surprind imediat tendințele, aflate în continuă schimbare. Acesta este motivul pentru care cea mai recentă linie Reserved prezintă referințe ale celor mai populare tendințe: romantismul întunecat, stilul modern vintage, dar și lenjeria confortabilă.

Aceste tendințe au fost juxtapuse cu o altă sursă de inspirație importantă pentru designerii brandului – arta contemporană – și, în special, așa cum subliniază chiar ei, lucrările acelor artiști care se pot juca cu spațiul și cu simțurile umane. Ei estompează granițele dintre ceea ce este real, cunoscut, și ceea ce este iluzoriu, oniric. Putem observa o mare influență a instalațiilor multicolore și abstracte ale lui Ólafur Elíasson, pictura lui Peter Doig și opera lui Ann Veronica Janssens și, mai ales, iluzia strălucitoare de spumă a mării. Ecourile lucrărilor acestora răsună în alegerea țesăturilor și a imprimeurilor – fie în materiale ușoare, lucioase sau transparente, fie în nylon, care reflectă frumos lumina.

Întreaga colecție este completată de accesorii originale, care îi oferă o notă inspirată de vacanța de vară – pălăriile lucioase de protecție solară, sandalele cu tocuri transparente (groase și dreptunghiulare sau rotunjite, neobservabile), gențile din mărgele, agrafele în formă de scoică sau curele practice, cu buzunare mici și borsete atașate.

O estetică similară domină linia bărbaților din colecția Reserved RE.DESIGN primăvara-vară 2020. Pe lângă arta contemporană, colecția se bazează, de asemenea, și pe stilul relaxat al surferilor californieni. De aici provin croielile ușor sportive, streetstyle, care se mulează perfect pe stilul casual, lejer. Spectrul nuanțelor include culori precum mov, roz, turcoaz, verde, bleumarin sau lime. În ceea ce privește imprimeurile, dungile colorate în degrade sunt un highlight.

Caracterul magic, de basm al colecției, se reflectă perfect într-o campanie publicitară de natură fantastică. Fotografiile, scăldate într-o lumină colorată, difuză, conduc privitorul într-o lume mistică, plină de frumusețe și imaginație nelimitată. Fundalurile par a fi aduse la viață de pensula unui pictor impresionist, efectul zorilor obținut prin iluminare și peisajele compuse din plante (inclusiv crini albi și roz, precum în picturile lui Claude Monet) creează cadrul perfect pentru cea mai recentă propunere Reserved.

Fotografii: Bartek Wieczorek, modele: Nandy Malaïka Nicodème, Aaron Shandel, styling: Ewelina Gralak, machiaj: Wilson, coafură: Kacper Rączkowski, scenografie: Ania Witko

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.