Nostalgii retro: idei de outfituri de petrecere care evocă senzualitatea divelor burlesque

Dita Von Teese și celebrul său show de cabaret din Las Vegas, a cărui punct culminant este momentul în care starleta rămâne îmbrăcată în numai câteva piese de lenjerie care o acoperă strategic în timp ce dansează într-un pahar gigantic de șampanie, a devenit probabil cel mai intens asociată imagine cu termenul „burlesque”.

Puțină lume știe, însă, că spectacolele de tip burlesque datează de sute de ani: din epoca Victoriană, mai exact, de pe la mijlocul anilor 1800 – ironic și surprinzător, dată fiind strictețea vremurilor în ceea ce privește afișarea trupurilor sumar îmbrăcate. În epoca în care, cu cât o femeie era considerată mai frumoasă, cu atât era de așteptat ca frumusețea ei să fie camuflată de cât mai multe straturi de material, o mână de englezoaice au pornit un curent în Marea Britanie – și-au decolorat părul și și-au dezgolit picioarele (nu de tot, ci într-un mod care permitea ca acesta să pară gol fără să fie de fapt – acoperit cu dresuri de culoarea pielii).

Lydia Thompson și trupa sa de teatru, The British Blondes, au scandalizat Marea Britanie și, în același timp, au fascinat-o prin îndrăzneala lor – într-atât de mult încât mulțimea de oameni care se înghesuia să le vadă spectacolele le-a făcut suficient de faimoase cât să își introducă show-ul de cabaret pe scenele New York-ului.

Către sfârșitul secolului al 19-lea, spectacolele burlesque deveniseră extrem de populare atât în Europa, cât și în Statele Unite, și ajunseseră să includă nu numai dans, ci și coruri sau interpretări solo de cântece, precum și acte de comedie. După sfârșitul belle epoque, spectacolele de acest gen au continuat să fascineze publicul, ba chiar să influențeze moda – celebrele flappers ale anilor ’20, iar mai apoi, starurile din Epoca de Aur a Hollywood-ului, au fost inspirate de imaginea dansatoarelor de burlesque.

Ideea de „burlesc” gravitează în jurul unei imagini de senzualitate asumată, un erotism exprimat fără pudoare și cu multă îndrăzneală. Poți recrea aerul plin de seducție al divelor burlesque fără a reproduce întru totul outfiturile lor de spectacol. Iată câteva idei de ținute de petrecere care includ referințe burlesque, evocându-le în mod discret senzualitatea:

Top Uterque, 389 lei – aici, fustă Murmur, 1.300 lei – aici, cercei Zara, 49,90 lei – aici, pantofi Aquazzura, 495 euro – aici, clutch Mango, 159,90 lei – aici

Detaliile din pene și-au făcut loc în spectacolele burlesque încă de la începuturi. Poți recrea șarmul outfiturilor de spectacol fără să porți pene din cap până în picioare – este de-ajuns un accent precum cel de pe tivul acestui top.

Top 16Arlington, 460 euro – aici, fustă Murmur, 1.350 lei – aici, pantofi Zara, 199,90 lei – aici, geantă Mango, 159,90 lei – aici, cercei Kenneth Jay Lane, 45 euro – aici, pantofi Zara, 149,90 lei – aici

O fustă cu efect peek-a-boo este omagiul perfect adus epocii în care picioarele dezgolite erau considerate un apogeu al erotismului.

Rochie Staud, 270 euro – aici, kimono Murmur, 1.400 lei – aici, cercei Mango, 69,90 lei – aici, pantofi Stella McCartney, 450 euro – aici

Un kimono din mătase căzut pe umeri, astfel încât să lase la vedere bretelele rochiei, plus o pereche de pantofi din catifea somptuoasă, evocă cu grație imaginea starurilor de cinema ale Hollywood-ului anilor ’50.

Pantaloni Murmur, 950 lei – aici, bustieră Murmur, 600 lei – aici, set clame Kenneth Jay Lane, 90 euro – aici, saboți Zara, 279,90 lei – aici, geantă Cult Gaia, 380 euro – aici

Nu e nevoie neapărat să porți o fustă sau o rochie pentru a evoca senzualitatea cabareturilor burlesque – poți bifa același efect cu o pereche de pantaloni care lasă la vedere o porțiune din picior pe cât de mică sau de mare îți dorești.

Kimono Rosamosario, 536 euro – aici, geantă Uterque, 389 lei – aici, pantofi 129,90 lei – aici, colier Christopher Kane, 441 euro – aici, body Coco de la Mer, 270 euro – aici

Dacă vrei să recreezi cât mai fidel alura unei showgirl, adună-ți îndrăzneala să porți un halat din mătase fără nimic altceva decât un body din dantelă care se ivește discret pe dedesubt.

Fustă Zara, 99,90 lei – aici, geantă Attico, 325 euro – aici, top Y/Project, 920 euro – aici, sandale Charlotte Olympia, 565 euro – aici, cercei Zara, 59,90 lei – aici

Dacă preferi un look de o senzualitate discretă, dar care păstrează în componență elemente burlesque, poți opta pentru un top cu franjuri și o fustă care lasă în mod subtil picioarele la vedere, totul completat cu accesorii cu detalii din pene.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.