Modele transgender de care trebuie să știi

Deși mai este nevoie de timp până când industria modei va deveni cu adevărat tolerantă, incluzând în rândurile ei toate minoritățile, este încurajant să vezi modele transgender și non-binary câștigând mai multă vizibilitate prin aparițiile lor în campanii de brand, în prezentări de modă și în reviste.

Aceste modele multi talentate lasă urme proeminente și în zona de activism social, televiziune sau chiar cinematografie — așa că jos pălăria și amintește-ți numele lor ca unele dintre cele mai importante modele transgender ale momentului…

Andreja Pejic

A defilat — pentru Jean Paul Gaultier, în 2011 — atât în show-urile de modă masculină, cât și în prezentările de modă pentru femei ale designerului, așa că look-ul androgin al Andrejei i-a definit, practic, cariera în modeling.

A declarat public că este trans în 2014, devenind și primul model transgender care a fost intervievat de revista Vogue, dar și unul dintre primele care obținea un deal cu un producător important de produse de beauty — a fost „fața” cosmeticelor Make Up For Ever în 2015.

Munroe Bergdorf

Activistă care susține drepturile persoanelor transgender, dar și mișcarea Black Lives Matter, Munroe militează împotriva rasismului și lipsei de incluziune din industria modei și din mass-media.

A câștigat premiul Changemaker Of The Year, la gala Influencer Awards organizată de Cosmopolitan UK în 2018, asta după ce, în 2017, fusese „concediată” dintr-o campanie L’Oréal fiindcă postase un text despre rasismul sistemic manifestat în Social Media.

Gigantul cosmetic și-a cerut scuze între timp, iar Munroe face acum parte din consiliul director al Comisiei pentru Diversitate și Incluziune din UK.

Hari Nef

modele transgender

Primul model trans care a semnat cu IMG Worldwide, o agenție de modeling de top, și prima persoană transgender care a apărut pe coperta unei reviste comerciale britanice (Elle, ediția de septembrie 2016), Hari a pozat de-atunci pentru reviste precum Interview, Vogue și CR Fashion Book.

A apărut, de asemenea, în seriale precum You și Transparent, dar și în filmul din 2018, Assassination Nation. Apropo de persoane multi talentate…

Dara Allen

modele transgender

Dara a devenit un new face foarte căutat în lumea modei după ce și-a făcut debutul pe podiumul Marc Jacobs, în 2017. De-atunci, a defilat pentru branduri de renume precum Prabal Gurung, Kenzo și Erdem, apărând și pe copertele revistelor Candy și i-D.

Nathan Westling

modele transgender

Cariera lui Nathan s-a consolitat tot mai mult, de când a defilat prima data pentru Marc Jacobs, în 2013. A luat o pauzâ de la modeling în 2018, ca să aibă grijă de sănătatea lui, și în această perioadă a început și tratamentul pentru tranziție.

Într-un interviu pentru CNN Style, în 2019, Nathan a spus că experiența lui în lumea modei l-a ajutat să se descopere pe sine. A apărut pe copertele revistelor i-D și Dazed.

Jari Jones

modele transgender

Actriță, artistă, model și activistă, Jari a apărut recent pe un billboard uriaș în New York, ca parte din campania Calvin Klein 2020 Pride.

Ea a vorbit despre importanța acestui lucru: „Cred că e necesar ca oamenii să vadă lupta noastră, frustrarea și furia, dar, în același timp, să poate vedea imagini și cu celelalte «posibilități» — adică bucurie afro-americană sau fericire trans; pentru că tot ce vedem în general despre aceste comunități sunt imagini negative.”

Casil McArthur

modele transgender

Cu pictoriale la activ pentru GQ Franța și Vogue UK, Casil face modeling de la 10 ani și tot de-atunci se luptă cu identitatea de gen, începându-și tranziția în adolescență. Îi place improvizația și se exprimă interpretând diverse personaje.

Aaron Philip

Cariera în plină ascensiune a lui Aaron este alimentată de lipsa unor modele transgender de culoare, dar și a modelelor cu disabilități. Anul trecut, Aaron a apărut în Vogue Italia, într-un shooting realizat de Tyler Mitchell, și pe coperta revistei Paper.

A pozat în campanii pentru Sephora (care celebra comunitatea non-binary) și Dove (care se concentra pe diversitate în industria frumuseții), și a fost imaginea campaniei Moschino AW20 a lui Jeremy Scott.

Material original realizat de Sophie Leen
Traducere și adaptare: Diana Colcer
Foto: Getty Images

Citește și: Scurtă istorie a rasismului în modă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.