Mituri despre modă pe care trebuie să le ignori

Există numeroase mituri despre modă, despre ce „nu ai voie” să porți sau despre ce trebuie musai să ai în garderobă. Toate acestea trebuie ignorate, pentru că sunt false!

Imaginea contează, fie că recunoaștem sau nu, fie că ne place sau nu. Acest lucru se vede zilnic, atât la birou sau la o întâlnire de afaceri, cât și la întâlniri romantice sau la o simplă ieșire în oraș cu prietenele. Ne creem astfel o garderobă în care ne simțim confortabil (sau cel puțin așa ar trebui), dar care să impresioneze în același timp. Probleme apare atunci când devenim obsedate de miturile false.Citește și: Cum să îți vinzi hainele online 

Mituri despre modă pe care trebuie să le ignori

Little black dress, un must have

Este potrivită în orice situație, trebuie să ai măcar una, nu se demodează niciodată, dacă nu știi cu ce să te îmbraci alege o rochie neagră… Cu siguranță și tu ai auzit aceste lucruri măcar o dată. Deși aceste mituri nu sunt neapărat false, sunt incomplete. Să îți explic: negru se potrivește cu orice și oricărei femei îi va sta bine cu o astfel de rochie, dar, în cele mai multe cazuri, vei trece neobservată. Rochia neagră nu ar trebui să fie o piesă vestimentară pe care să te bazezi. În schimb, bazează-te pe accesorii statement, pe culori, pe o coafură și un machiaj interesante.

Copy-paste, atunci când nu ai inspirație

Revistele de modă și prezentările marilor case au rolul de a ne inspira. Din păcate, multe femei pur și simplu copiază look-urile care le plac, chiar dacă acestea nu li se potrivesc (fie ca stil, fie din cauza formei corpului). „Atunci când nu știi cum să te îmbraci, copiază un look dintr-o revistă”, consideră multe femei. O greșeală foarte mare! Alege piese în care te simți tu bine, culori și croieli care te avantajează, accesorii care ți se par ție simpatice. Nu strică niciodată să ne inspirăm dintr-o revistă, dar niciodată nu e o idee bună să copiem un look.

Citește și: De ce ar trebui să renunți la sutienele push-up 

Eticheta contează

O femeie poate arăta de 10 ori mai bine cu haine ieftine decât cu haine scumpe, de firmă. Dacă ai grijă să alegi piese vestimentare care ți se potrivesc, poți arăta de milioane indiferent ce scrie pe eticheta acestora! În schimb, dacă te îmbraci din cap până în picioare cu o ținută de firmă, va părea că nu ai personalitate.

Printurile nu se combină

Ba da, mai ales dacă vrei să arăți că ești o persoană distractivă și creativă. Nu putem decât să ne bucurăm că, mai ales în ultimii ani, acest mit a început să fie trecut cu vederea.

Orice femeie trebuie să poarte tocuri

Cunosc prea multe femei care se plâng constant de tocurile pe care le poartă, dar se simt obligate să o facă. Nu doar că nu este adevărat, dar poți arăta foarte feminină și fără tocuri. În plus, pantofii cu toc îți pot afecta sănătatea – chiar merită să riști?

Citește și: Blană naturală vs blană ecologică. Cum faci diferența dintre ele? 

Accesoriile trebuie să se potrivească perfect

Geanta și încălțămintea trebuie să aibă aceeași nuanță, inelul și medalionul de la lanț trebuie să aibă aceeași piatră… Acest lucru te poate face să arățoi plictisitor. Cât timp îți place cum arată accesoriile și te simți confortabil, poartă ce vrei!

Blugii, un must have

Orice femeie trebuie să aibă măcar o pereche de blugi… Noi credem că nu! Există sute, mii de modele de pantaloni lungi sau scurți, rochii și fuste sau colanți pe care le poți purta. Nu te simți condiționată să porți blugi dacă nu îți plac.

Tu ce alte mituri false despre modă cunoști?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.