Michael Kors a cumpărat Versace

Casa de modă Versace a fost cumpărată de grupul american deținut de Michael Kors, în urma unei tranzacții în valoare de 2,1 miliarde de dolari (1,83 miliarde de euro).

Brandul italian a fost fondat în 1978 de către designerul Gianni Versace. După asasinarea lui, petrecută în 1997, sora sa, Donatella, a preluat conducerea casei de modă.Donatella va rămâne la cârma creativă a brandului, iar Jonathan Akeroyd, în prezent CEO al companiei, își va păstra, de asemenea, rolul.

În prezent, fondul american Blackrock deține 20% din acțiunile Versace, restul aparținând membrilor familiei.

Odată cu achiziționarea Versace, Michael Kors Holdings își va schimba numele în Capri Holdings Limited. Planul este de a crește numărul magazinelor Versace de la 200 (în prezent) la 300, de a dezvolta partea de accesorii și încălțăminte și de a extinde comerțul online.

Anul trecut, compania Michael Kors Holdings Limited a cumpărat brandul Jimmy Choo contra sumei de 1,2 miliarde de dolari.

În prezent, Michael Kors Holdings Limited deține labelurile Michael Kors, Jimmy Choo și Versace, iar speculațiile spun că va continua să crească, devenind primul conglomerat american, pe modelul LVMH sau Kering, două dintre cele mai mari companii producătoare de bunuri de lux din lume.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.