Maria Filipescu prezinta "Androgyn"

By  | 

“Androgyn” este o colectie care se adreseaza in egala masura femeilor stilate si barbatilor indrazneti, designerului placandu-i mereu sa inoveze, sa aduca noi elemente in peisajul inca neexploatat al accesoriilor din Romania.

Ai acumulat ceva experienta pe piata romaneasca. Cum ti se pare perceptia publicului vizavi de bijuteriile de autor?

Publicul a inceput sa fie receptiv la ideea de nou si unic. Nu-mi dau seama daca au inceput sa inteleaga din ideile abstracte ale designer-ilor cu propunerile lor avangardiste sau daca e vorba de mirajul “nou”, “unic” si prestigiul designerului, inca analizez…

Unde iti gasesti inspiratia?

Texturi organice, forme si volume complicate, geometrii si compozitii atipice, episoade din istorie, obiectele din jur, in toate pot gasi un sambure de la care sa-mi incep povestea.

Iti place sa reinventezi obiecte, sa dai noi utilitati celor vechi si sa reproiectezi unele noi, pornind de la idei clasice. De unde aceasta dorinta pentru “re”?

Cred ca aplecarea aceasta catre “re” vine dintr-o dorinta de a schimba putin ideea de podoaba. Din cele mai vechi timpuri omul si-a purtat bijuteriile la gat, urachi, incheieturi etc, vreau sa ni se para firesc sa purtam o piesa pe un umar, pe un ochi, pe o clavicula, eu propun si asta…

Exista designeri de bijuterii la nivel international pe care ii admiri?

Vezi AICI intreaga colectie “Androgyn” creata de Maria Filipescu!

International n-am un designer de bijuterie despre care sa-mi formez o opinie, de la noi exista David Sandu pe care il apreciez pentru curatenia si coerenta formelor pe care le propune.

Ti-ar placea sa fii directorul de creatie al unei case de bijuterii consacrate, cum ar fi Cartier, de exemplu?

Nu mi-ar placea, creativitatea mea ar trebui sa se incadreze in “canoanele” Cartier, n-as fi libera.

Consideri bijuteriile clasice desuete?

Nicidecum, insa este foarte important cu ce asociezi bijuteria clasica.

Daca ne uitam in caseta ta de bijuterii, ce gasim?

Ei bine, veti gasi cercei ce nu s-au potrivit cuiva, achizitii de la diverse tarabe, cate un cadou de acum 5 ani… Rar gasesc timp sa-mi fac o piesa pentru sufletul meu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *