Louis Vuitton primăvară/vară 2020 – o călătorie către Belle Epoque

Show-ul Louis Vuitton, prezentat seara trecută, a închis cele patru săptămâni de defilări – New York, Londra, Milano și Paris.

Nicolas Ghesquiere, directorul de creație al brandului francez, a ales ca fundal pentru prezentarea colecției primăvară/vară 2019 un imens perete video, pe care s-a derulat o înregistrare a piesei „It’ s Okay to Cry”, creată de artista Sophie în colaborare cu Woodkid, special pentru acest show.

Colecția a fost inspirată de perioada Belle Epoque, un omagiu adus Parisului se afla într-una dintre cele mai încântătoare momente istorice ale sale. „Belle Epoque este o parte foarte interesantă din istoria franceză în ceea ce privește arta și emanciparea femeilor”, a explicat designerul. „Este de asemenea o perioadă care coincide cu nașterea și creșterea casei Louis Vuitton.”

Ghesquiere a explorat fundamentele romantismului francez și ceea ce numește plăcerea vechilor protocoale de croitorie”.

Referințele către Belle Epoque au fost numeroase, de la mânecile bufante ale bluzelor sau butonierele retro și până la imprimeurile inspirate din Art Nouveau. Lângă ele, Ghesquiere a adus elemente moderne, dar și o serie de accente retro, inspirate de moda anilor ’80 (genți în formă de casete VHS sau sacoșe cu monograma LV și etichete de casete video).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.