Louis Vuitton Men’s toamnă/iarnă 2020: Reîntoarcerea la croitoria tradițională

Virgil Abloh, designerul care a devenit faimos aducând streetwearul în moda de lux, a făcut un salt de 180 de grade în design în ceea ce privește colecția masculină Louis Vuitton pentru toamnă/iarnă 2020. Odată cu instalarea sa în poziția de director de creație al casei, Abloh a imprimat colecțiilor amprenta streetwear cu care și-a obișnuit publicul, însă de această dată, show-ul a fost un omagiu adus croitoriei formale tradiționale.

Defilarea a avut loc la Tuilleries, în cadrul Paris Fashion Week Men‘s, într-un spațiu special amenajat, unde pereții, podeaua și tavanul au fost integral pictate cu un cer albastru cu nori albi, sursa de inspirație fiind arta suprarealista a lui René Magritte. Pe pereți a fost proiectată o inscripție digitală, „Heaven on Earth”, care este, de altfel, și numele noii colecții Louis Vuitton.

Brusca trecere a designerului dinspre streetwear către croitoria tradițională nu a fost complet neasteptată. Într-un interviu pentru Dazed, publicat spre finalul anului 2019, Abloh a declarat cp prevede dispariția streetwearului ca trend în noul deceniu. Cu ocazia show-ului, designerul a declarat: „Pentru colecția de toamnă/iarnă Louis Vuitton am studiat antropologia costumului și reprogramarea dress-code-urilor tradiționale. Costumul croit cu precizie – simbolul succesului – se desprinde de mediul corporate: răsucite și răsturnate, vechile repere de stil sunt neutralizate și apoi recreate pentru lumea de azi, în care este important să existe joie de vivre”.

Întoarcerea la valorile tradiționale ale croitoriei a fost semnalată și prin intermediul invitațiilor la show, care au luat forma unor ceasuri al căror mecanism a fost inversat, astfel încât acele se mișcau în sens invers, simbolizând o întoarcere în timp.

„Don’t let your day job define you” a mai spus designerul, după ce, la finalul colecției, podiumul a fost invadat de costume office lucrate după toate regulile croitoriei, dar imprimate integral cu imprimeul-laitmotiv al prezentării, cerul albastru cu nori albi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.