Lee x H&M, colaborarea care lansează o nouă generație de denim sustenabil

H&M anunță cu mândrie colaborarea cu legendarul brand american Lee, menită să lanseze o nouă generație de denim sustenabil.

Este o colaborare complexă, marcată de progrese la fiecare etapă, de la stadiul de concept până la producție, de la prima pereche de pantaloni din denim confecționată din 100% bumbac organic, creată de H&M, până la etichetele realizate din plută și hârtie de jacron. Pentru prima dată, H&M va împărtăși informațiile despre Life Cycle Assessment (LCA) pe hm.com, indicând impactul apei, dioxidului de carbon și consumului de energie pentru fiecare piesă din denim, de la materialele prime până la produsul final.

Această transparență vine în concordanță cu pozitivismul întregii colecții, redat de siluetele supradimensionate și piesele inspirate de uniformele de lucru, elemente reprezentând bazele moștenirii Lee. Colecția Lee x H&M cuprinde piese vestimentare pentru femei, bărbați și copii și va fi disponibilă pe hm.com, precum și în magazinele  selecționate, începând cu data de 28 ianuarie.

,,Ne-a făcut plăcere să colaborăm cu Lee pentru agenera o schimbare când vine vorba despre piesele din denim mai sustenabile, având un flux circular. Am acordat atenție fiecărui detaliu și ne-am provocat unii pe ceilalți într-un mod pozitiv. De asemenea, este uimitor să putem lucra cu modelele iconice Lee, transformându-le pentru iubitorii de denim H&M din întreaga lume,” declară Jon Loman, designer în cadrul H&M.

,,Brandul Lee este mândru de colaborarea cu H&M, continuând astfel eforturile noastre de a crea o țesătură de denim mai sustenabilă. Brandul nostru a fost fondat în urmă cu peste 130 de ani, având la bază inovația, iar acum suntem încântați să ne alăturăm H&M pentru a duce denimul spre un viitor mai sustenabil”, declară Chris Waldeck, Vicepreședinte Global în cadrul Lee®. 

Lee x H&M este o colaborare ambițioasă care are ca punct central sustenabilitatea. Ambele branduri au adoptat o abordare complexă, luând în considerare fiecare pas al producției de denim. Țesătura este crucială, precum în cazul primei perechi de pantaloni din denim realizată de H&M din 100% bumbac reciclat, obținut din 80% deșeuri post industriale și 20% deșeuri post consum. De asemenea, colecția include denimul care nu conține bumbac, realizat în schimb din fibre regenerabile, precum și coloranți a căror producție necesită un consum de apă redus.

În colecția destinată femeilor, vedeta este pantalonul larg din denim, cu un aer retro, amintind de moda anilor 90, în timp ce clasica jachetă Lee Rider este reinterpretată printr-o nouă croială supradimensionată. Corsetele din denim adaugă o notă feminină, în timp ce salopetele și jachetele au un aspect de uniformă de lucru și vin alături de topuri din bumbac reciclat Textloop™ RCOT™ care completează silueta Lee x H&M.

Colecția pentru bărbați, păstrând autenticitatea esteticii Lee, pune accent pe jachetele inspirate de uniformele de lucru. Cu un croi relaxat și 5 buzunare, pantalonii din denim sunt realizați fie din bumbac 100% reciclat, fiind vopsiți cu substanțe care economisesc apa, sau din fire de celuloză 100% Tencel™ Lyocell. Salopetele, pălăriile și gențile din denim, precum și tricourile din bumbac, completează această colecție sustenabilă.

 Foto: H&M
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.