Labelurile de swimwear despre care trebuie să știi

Labelurile de swimwear despre care trebuie să știi: sustenabile, eco-conscious, atemporale și cool.

Skatie

De ce ne place: etic & size-inclusive

E încă destul de dificil să găsești branduri de swimwear size-inclusive – de pildă, dacă ai un bust mai mare decât cupa B, mai mult ca sigur te-ai confruntat cu problema găsirii unui costum de baie care să îți ofere susținerea adecvată.

Skatie, un label creat de femei și, pe deasupra, sustenabil, oferă o paletă largă de mărimi și croieli, astfel încât indiferent de forma siluetei, să găsești piese potrivite care să o flateze. Toate colecțiile sunt create din materiale upcycled, ba chiar labelul face un pas în plus în domeniul eticii și eco-consciousness-ului, parteneriindu-se exclusiv cu producători care își tratează în mod responabil lucrătorii.

Oceanus Swimwear

De ce ne place: glamour & statement

Go big or go home! Colecțiile Oceanus Swimwear sunt definiția maximalismului. Inspirate de perioada glamour a anilor ’80 și de piesele de eveningwear populare în acea vreme, piesele de swimwear se transformă în veritabile statement pieces, fiind toate realizate manual și brodate cu cristale Swarovski.

Cu toate că nu sunt tocmai potrivite pentru o zi activă la plajă sau pentru înot prin valurile mării, fiecare piesă este o mică operă de artă care atrage automat privirile. Bonus: brandul nu renunță la sustenabilitate în favoarea aerului high fashion, folosind Econyl ca material de bază și broderii biodegradabile, pentru a proteja mediul înconjurător.

Acacia

De ce ne place: size-inclusive & relaxat

Un brand de swimwear inspirat – conform fondatoarei – de acel „je ne sais quoi al femeilor care ne-au crescut”. Ce înseamnă asta, mai exact? Un label de swimwear și beachwear destinat femeilor de orice vârstă.

Creat în 2010 de Naomi Acacia Newirth, Acacia este acum un colectiv feminin Hawaii-based. Mâinile sus pentru women supporting women!

Designul este clasic și atemporal, size-inclusive, și orientat către aprecierea siluetei feminine în orice formă și la orice vârstă. Labelul include nu numai swimwear, ci și beachwear și loungewear (gândește-te la rochii din materiale moi și vaporoase, saronguri, cămăși oversized, toate cu un vibe ultrarelaxat, dar în același timp, romantic și feminin).

Oséree

De ce ne place: extravagant & senzual

Creat de două femei, Isabella și Jannine, cu un nume la fel de puternic precum imaginea pe care o proiectează (inspirat de verbul „oser” – Fr. a îndrăzni), Oséree este un labelul spre care să te orientezi dacă îți place să faci un statement cu ceea ce porți.

Fiecare colecție este gândită drept o odă adusă feminității și conceptului de girl power. Piesele au un vibe extravagant, cu detalii bold și croieli senzuale (gândește-te la franjuri din cristale, materiale cu particule strălucitoare, volane XXL sau printuri exotice). În acord cu rădăcinile italiene, brandul ține la rang înalt calitatea și tradiția, și, în același timp, pune silueta feminină pe un piedestal și o aduce în centrul atenției pentru a fi admirată și râvnită.

Citește și: Cum porți roz aprins ca un street style star 

Léa the Label

De ce ne place: sustenabil & atemporal

Sustenabilitate + minimalism cool? Yes please! Ne place mult să vedem că din ce în ce mai multe branduri sunt preocupate să fie sustenabile, iar Léa the Label este printre ele.

Piesele sunt realizate din Econyl, un material creat în întregime din deșeuri găsite în oceane și reciclate, apoi trimise în Italia și transformate într-o țesătură care devine la rândul său reciclabilă în mod infinit, fără a-și pierde vreodată calitățile. Dar îți garantăm că nu vei vrea să arunci un costum de baie Léa the Label în coșul de reciclat, pentru că designul minimalist și durabilitatea tuturor pieselor sub semnătura brandului garantează că le vei purta ani de zile, clar nu un singur sezon.

Create în Bali cu țesătura italiană despre care vorbeam mai sus, costumele de baie Léa the Label sunt chic și atemporale datorită croielilor clasice, și, în plus, sunt rezistente la clor și la uleiurile din cremele solare, plus – bonus – au factor de protecție UV!

Capittana

De ce ne place: handmade & charming

Capittana este un brand peruvian conceput și realizat în totalitate de femei. Materialele sunt produse într-o fabrică ce reciclează apa, folosește energie pe bază de panouri solare, și deține plantații de copaci pentru a neutraliza emisiile de carbon. Piesele sunt apoi realizate manual din aceste materiale de către o echipă de femei din Lima, Peru (multe dintre ele provin din medii cu risc sau sunt mame singure – brandul și-a propus din start să susțină femeile și să le ofere un venit stabil și un loc de muncă etic).

Patternurile vesele și croielile fun & flirty caracterizează brandul Capittana (a cărui denumire se referă la apelativul feminin pentru căpitan, referențiind aura de female empowerment ce îl înconjoară).

Series The Label

De ce ne place: creat pentru a încuraja publicul să clădească o garderobă sustenabilă

Ai avut vreodată o piesă dintr-un costum de baie care îți plăcea atât de mult, încât ai căutat alte piese care să se potrivească cu ea, astfel încât să o poți purta timp de mai mult de o vară? Premisa de la care a pornit Series The Label este să creeze posibilitatea unei garderobe de swimwear în continuă dezvoltare – mai exact, fiecare colecție este gândită având în vedere colecțiile precedente, astfel încât poți adăuga oricând câte o nouă piesă celor pe care le ai deja, creându-ți propria capsulă de swimwear.

Designul, de la croială la paleta cromatică, este mereu simplu, minimalist, intenționat neorientat către trenduri, ci gândit pentru a fi oricând relevant și stylish. Multe dintre piese sunt reversibile, tot din dorința brandului de a maximiza capacitatea de purtare și a încuraja publicul să abordeze moda în mod sustenabil. Începând din acest an, Series The Label va utiliza în colecțiile sale numai Econyl (materialul sustenabil despre care vorbeam mai sus).

Follow Suit

De ce ne place: Eco-conscious & fun to wear

„Crafted for the modern La Bohème” – așa definește Brigid Wygod labelul său de swimwear, pe care l-a creat „pentru a aduce un strop de joie de vivre stilului sustenabil”.
Patternurile vesele pot fi la fel de versatile precum clasicul negru, iar imprimeurile din fiecare colecție sunt inspirate de cele mai frumoase plaje din lume. Brandul Follow Suit promovează reîntoarcerea la slow fashion și are o abordare eco-conscious asupra modei – costumele de baie sunt realizate 100% din nylon reciclat și imprimate printr-un procedeu care utilizează cu 90% mai puțină vopsea și cu 40 de litri mai puțină apă decât metodele tipice de creare a unei piese de swimwear.

Toate costumele de baie sunt create de femei pentru femei, iar fiecare nou model este testat personal de membrele echipei de design, pe principiul „dacă nouă nu ne place cum se simte, nu o să-l producem pentru altcineva”.

Foto: PR

Citește și: Trendurile anilor 2000 sunt din nou pe val

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.