Irina Marinescu prezinta colectia "Smart Idiots"

By  | 

“Smart idiots” este colectia pe care Irina Marinescu a pregatit-o pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009. Cunoscuta pentru creatiile ei nonconformiste, Irina Marinescu s-a inspirat de aceasta data din imaginea tocilarului, inteles ca adolescent de o inteligenta rara, neinteresat de moda, dar ale carui gafe vestimentare ajung sa fie adoptate ulterior drept trenduri. Multe dintre creatiile propuse amintesc de stilul luiBlondie sau Grace Jones, icon-urile new-wave de la sfarsitul anilor ’70.

Colantii lungi din lurex, in culori metalizate, sunt purtati cu pantofi cu toc si bluze largi. Umerii supradimensionati dau jachetelor o tenta futurista, iar fasul capitonat ofera tinutelor un efect retro.

Inovatia in materie de accesorii sunt posetele sub forma de penar din lemn, iar miscarea cu adevarat indrazneata a colectiei sunt tricourile cu inscriptii de genul: “Fuck beauty get smart’, “I am clever but just nice”, “Fuckin’ smart idiot” sau “Cosmic fuckin’ idiot”.

  • Culori: tonuri neutre (alb, negru, gri, bej), dar si culori tari (verde, ocru).
  • Accesorii: agrafe sub forma de stea, lanturi lungi cu pandantiv-stea.
  • Incaltaminte: pantofi cu toc inalt, conic.
  • Materiale: blana ecologica, fas capitonat, bumbac.
  • Trademark: colanti lungi din lurex, poseta sub forma de penar din lemn, manusi lungi din bumbac, umeri supradimensionati.

Vezi intreaga colectie in galeria foto!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *