Inspirație de street style de la New York Fashion Week

Ca urmare a pandemiei, industria modei s-a adaptat și a rescris organizarea Fashion Week-urilor, care, de regulă, adunau mii de persoane la un loc în cele patru capitale ale modei.

Suita celor patru Fashion Week-uri majore a debutat, ca de obicei, cu cea de la New York (păstrându-se ordinea clasică, în care urmează Londra, Milano, apoi Paris). Majoritatea show-urilor au fost fie preînregistrate, fie transmise live de pe podium, dar fără public. Însă chiar și în condițiile actuale, o tradiție a Fashion Week-ului a rămas neschimbată – New York-ul a rămas o sursă de inspirație în ceea ce privește street style-ul, iar mai jos sunt câteva exemple pe care le poți păstra la îndemână ca sursă de inspirație.Zilele geroase ne fac să ne gândim mai degrabă cum să acoperim fiecare centimetru din corp ca să nu înghețăm afară, mai degrabă decât cum să facem să arătăm fashionable, dar nu e cazul să alegi numai una din două. Iată câteva tips & tricks pentru a compune look-uri cool, dar și cozy.

Echilibrul volumelor e unul dintre cele mai importante elemente atunci când compui absolut orice ținută. În cazul zilelor geroase de iarnă, atunci când porți o geacă de puf supradimensionată, alege o pereche de pantaloni slim fit, iar când porți o jachetă lungă, pentru a crea un look nu numai echilibrat vizual, cât și effortlessly cool, introdu partea de jos a pantalonilor în interiorul ghetelor/cizmelor.

Cizmele până la genunchi sau cele thigh-high (până la jumătatea coapselor) au luat un având neașteptat de popularitate începând cu sezonul toamnă/iarnă 2020, și dacă nu ai deja măcar o pereche, fă rost de una, pentru că acest trend va rămâne pe poziții și în primăvară. Sunt opțiunea perfectă pentru a putea purta rochii sau fuste atunci când este ger, fără să simți că îți îngheață picioarele.

Ținutele minimaliste, compuse exclusiv din piese uni, sunt mereu o opțiune fashionable, dar dacă vrei să faci un outfit simplu să iasă instant în evidență, adaugă un singur accesoriu cu print, care va deveni automat piesa centrală a look-ului – de exemplu, un fular supradimensionat cu imprimeu cu inimioare, care îndulcește un look sobru, în tonuri neutre.

Geacă puffer cu animal print + dad pants + borsetă = un outfit casual care arată total lipsit de efort, dar, în același timp, cât se poate de cool & fashionable (în special având în vedere că acest stil de pantaloni va fi peste tot primăvara asta, deci merită să adaugi minimum o pereche în garderobă).

Păstrează trench coat-urile pentru vremea mai puțin geroasă, dar împrumută alura lor cool și ușor misterioasă transformând un palton cu revere într-un trench coat, cu ajutorul unei curele. În plus, talia evidențiată va face paltoanele bulky să cadă mai bine pe corp, fără a părea lipsite de formă.

Dacă ai două geci similare din punct de vedere al croielii (aceeași siluetă, aceeași lungime), poartă-le una peste cealaltă pentru un efect de layering cât se poate de cool. Puncte bonus dacă creezi un contrast cât mai mare – texturi diferite, imprimeuri diferite.

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.