Idei de ținute: inspirație de la Săptămâna Modei de la Copenhaga

Nu strică niciodată să mai adăugăm la bookmarks câteva idei de outfituri pentru când suntem în pană de inspirație – și ce sursă mai bună decât fotografiile de street style de la Fashion Week? Săptămâna Modei de la Copenhaga abia s-a încheiat, iar noi am făcut o trecere în revistă a celor mai cool outfituri ale celor ce au participat la show-uri.

Diverse nuanțe ale aceleiași culori de bază – în cazul acesta, bleu – sparte cu ajutorul unui ton neutru – aici, alb – compun un outfit de impact. Păstrează un aer minimalist alegând piese fără imprimeu și asortează inclusiv accesoriile cu duo-ul de culori de pe haine.

Echilibrează aerul sobru al unei cămăși masculine cu ajutorul unei perechi de pantaloni track din fâș. De asemenea, pentru a imprima ținutei un aer cool, poartă cămașa încheiată numai la primii 3 sau 4 nasturi de sus, lăsându-i pe cei din partea inferioară descheiați. Accesorizează cu un lanț din metal auriu cu pandantive multiple și pantofi stiletto clasici.

Nuanțele prăfuite arată senzațional la sfârșit de vară, pe o piele ușor atinsă de soare. Poartă un pantsuit (pantaloni + blazer) roz prăfuit alături de o cămașă din material fluid în fix aceeași nuanță, lăsată la vedere pe dedesubtul blazerului (nu o introduce în talia pantalonilor) pentru un aer de sofisticare lipsită de efort.

Sandalele cu șnururi sau panglici care se prind de jur împrejurul gleznei sunt în topul tendințelor în ceea ce privește încălțămintea pentru acest sfârșit de sezon de vară/început de sezon de toamnă. Poartă-le alături de pantaloni cu croială largă, din materiale ușoare, fluide, și prinde șnurul pe deasupra pantalonilor pentru a scoate în evidență glezna.

Păstrează și după sfârșitul concediului aerul vacanței de vară – îndulcește un outfit all black cu ajutorul unei genți din pai, inspirată de cele pentru plajă, dar adaptată vieții de zi cu zi în oraș prin dimensiunea mare și mânerul din piele.

La fel ca și sandalele cu șnur pe gleznă despre care vorbeam mai sus, cizmele sau botinele de cowboy, de inspirație Western, se încadrează în trendurile cele mai hot pentru sezonul toamnă 2019. Le poți purta alături de rochii ultrafeminine din satin pentru a echilibra aerul romantic cu o doză de casualness.

Bentițele sunt printre cele mai cool accesorii ale momentului – am vorbit mai pe larg aici despre cum au ajuns să fie dintr-o dată extrem de căutate și de populare – și deja își fac apariția în multe fotografii de street style sau pe conturile de instagram ale fashion influencerilor. O bentiță este, de fapt, singurul accesoriu de care ai nevoie pentru a puncta o ținută simplă, cum ar fi o rochie A-line.

O idee de outfit perfectă pentru tranziția de la vară la toamnă – poartă un maiou clasic alb alături de o pereche de pantaloni culotte din piele și accesorizează totul cu o pereche de cizme cowboy și un pulover prins în linie diagonală pe piept (un truc de styling simplu de realizat, dar de impact – mai multe astfel de idei de styling găsești aici).

Există încă o preconcepție în modă cum că nu este în regulă să arăți prea asortată. Ce presupune exact să fii prea asortată” este, bineînțeles, un lucru subiectiv. Cert este că e perfect OK să coordonezi culoarea genții cu cea a pantofilor (nu, nu o să arate învechit) sau să punctezi outfitul cu un accesoriu care reia una dintre nuanțele care se regăsește pe haine (în cazul de față, este vorba despre ramele oranj ale ochelarilor de soare, asortate cu oranjul de pe cămașă).

Vestele sunt o piesă vestimentară underrated și este păcat, pentru că sunt chiar foarte cool. Arată perfect alături de topuri sau cămăși cu mânecă lungă – poartă o variantă din piele alături de o fustă din dantelă și păstrează outfitul simplu pe zona accesoriilor (o pereche de saboți, o geantă mini și un colier din perle cu forme neregulate sunt suficiente).

Nu ezita să porți rochiile de vară și în sezonul de toamnă. Ba chiar poți purta o rochie senzuală din satin în timpul zilei, atâta vreme cât păstrezi imaginea de ansamblu a outfitului într-o zonă ultraminimalistă – uită de bijuteriile mari (limitează-te la un inel micuț sau un lanț extrem de subțire) și completează cu o pereche de sandale sau saboți cu decupaje, o pereche de ochelari de soare și o poșetă de dimensiuni mici.

Foto: ImaxTree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.