Hot Trend: 10 moduri de a purta vesta tricotată

By  | 

Vesta tricotată este IT fashion item-ul momentului. Da, ai citit bine – vesta tricotată, piesa aceea de îmbrăcăminte pe care o asociai cu uniformele școlare, sau cu jucătorii de golf, sau cu tatăl ori bunicul tău.

La începutul anului 2020, vestele tricotate au început să apară obsesiv pe podiumuri, prevestind faptul că vor deveni a huge fashion thing începând cu sezonul de toamnă. De atunci și până acum, vesta tricotată a continuat să crească în popularitate, coborând de pe catwalkuri în lumea reală (apropo, printre catwalk-urile la care ne referim sunt incluse nume mari, precum Prada, Gucci, Tom Ford, Givenchy, Off-White). Au fost purtate de style icon-uri precum Bella Hadid sau Harry Styles și îmbrățișate de generația Z pe Tik Tok.

Deși vesta tricotată e o piesă vestimentară cât se poate de basic, ascensiunea ei rapidă în popularitate a venit cu fel de fel de idei noi de styling. Iar dacă nu ești sigură cum să o porți pentru a-i da un aer fresh și actual, iată 10 idei.

Vestă, Zara, 129,90 lei – aici

Alege o vestă imprimată (nouă ne place enorm acest model cu print playful și în nuanță pastelată) și asortează cu o pereche de pantaloni și sneakers în una dintre culorile existente în cadrul imprimeului (în acest caz, alb murdar). Efectul de asortare va fi subtil și fresh.

Vestă, Stradivarius, 99,90 lei – aici

Vestele tricotate sunt adesea incluse în uniformele instituțiilor de învățământ de elită, iar o vestă cropped purtată cu o fustă mini plisată, cu imprimeu cadrilat, ne dă major Gossip Girl vibes (fix la timp pentru reboot-ul GG care se filmează la momentul actual).

Vestă, Bershka, 99,90 lei – aici

Vesta tricotată este asociată în general cu cămașa albă (acest duo fiind un style staple al garderobei masculine), însă poți înlocui cămașa cu un tricou simplu alb, ușor oversized, pentru a actualiza look-ul. Pentru acest outfit, alege o versiune cropped a vestei și, pentru punct bonus de stil, păstrează look-ul alb/negru.

Vestă, Zara, 99,90 lei – aici

Poți purta cu încredere vesta ca atare, fără nimic pe dedesubt, chiar dacă în mod tradițional este folosită ca piesă de suprapunere. Adaugă un lanț gros auriu și niște pantaloni largi cu imprimeu colorat pentru a crea un look retro chic.

Vestă, Stradivarius, 99,90 lei – aici

Compune un look în totalitate alb/negru și folosește o vestă într-o nuanță aprinsă de albastru electric pentru a scoate în evidență outfitul.

Vestă, Stradivarius, 99,90 lei – aici

Vorbeam mai sus despre layering și despre cum vesta tricotată este de regulă suprapusă peste ceva – în general peste o cămașă. Inversează rolurile și poartă cămașa pe deasupra vestei, pentru un aer effortlessly cool (alege o cămașă supradimensionată din bumbac moale, pentru a întreține aerul casual al ținutei).

Vestă, ASOS, 27,99 euro – aici

Vesta tricotată e asociată cu un aer mai degrabă geeky, dar îi poți da o tentă tough girl chic alegând un model simplu, negru, și adăugând o fustă mini cu buzunare cargo, plus o curea utilitară.

Vestă, Reserved, 99,99 lei – aici

Adu un omagiu imaginii clasice a vestei tricotate purtând-o cu o cămașă albă și pantaloni cu croială masculină, însă, pentru a-i oferi un aer cool și actual, optează pentru o una cu câteva mărimi mai mare decât ce porți în mod obișnuit, astfel încât silueta să fie ultra oversized.

Vestă, Mango, 149,99 lei – aici

Asortează vesta unei fuste sau unei perechi de pantaloni scurți din același set, pentru un look cute & casual – desigur, poți face apoi mix & match cu cele două piese din set și ce mai ai prin garderobă, inspirându-te din ideile de mai sus.

Vestă, H&M, 279,99 lei – aici

Pentru un look retro cu tentă Seventies, poartă o vestă lungă peste o rochie vaporoasă cu imprimeu geometric, pe dedesubtul căreia asortezi o pereche de pantaloni din același tricotaj precum vesta.

Foto: Unsplash, website-urile brandurilor

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *