Home Styling – Lecția 2: Cum porți trendul grunge

Apărute la mijlocului anilor 80 în Seattle, ca un subgen al rock-ului alternativ, muzica și look-ul grunge au reușit să treacă peste barierele și ideile preconceputele ale esteticii acelui moment, reușind să se impună și să creeze nu numai un nou gen muzical, ci și un nou stil vestimentar.

Caracterizat printr-un sound gălăgios, venit din angoasa unui oraș ploios, cu influențe punk-metal și chitare electrice distorsionate, grunge-ul a atins culmile succesului în perioada anilor 90, când trupe precum Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam sau Alice In Chains s-au născut și au înrădăcinat această subcultură, prin stilul lor specific.

Din punct de vedere estetic, stilul grunge era caracterizat prin nonșalanță, aspect neglijent, haine „prăfuite” și, musai, combat boots. Ca „ideologie”, grunge-ul respingea orice idee sau concept legat de modă, tratându-se mai mult ca o manifestare contra-fashion decât ca una pro.

Dacă tot discutăm despre grunge, evident că nu pot să ma abțin să nu îl dau exemplu pe Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, care a fost unul dintre cei mai influenți cântăreți de muzică alternativă, dar care prin imaginea sa nonșalantă dar extrem de cool, a reușit să devină un fashion icon. Aș putea spune că grunge-ul si Kobain sunt sinonime, pentru că sunt de părere că nu a existat un alt om care să ilustreze mai bine acel stil, depunând minimum de efort. Serios acum, datorită lui, puloverul cu dungi roșii și negre, ochelarii ovali „Jackie O”, cămășile flanel, cardiganale vintage, jeanșii destroyed și tricourile cu trupe, au devenit tendințe în industria modei, ca să nu mai vorbim de arta layering-ului și gender fluidity…toate acestea în anii 90. Așa că da, plecăciuni și aplauze pentru geniul Kurt Cobain!

Și pentru că pasiunea mea pentru modă este puternic legată și influențată de muzica pe care o ascult, iar trendul grunge se numără printre tendințele acestui sezon, dar și printre preferatele mele, asta pe lângă argumentele de mai sus, nevoia de a-mi face o doua ședință foto în interiorul casei mele, s-a făcut puternic resimțită.

Așadar, dacă vrei să îți construiești o imagine îndrăzneață, cu influențe grunge, dar să îți păstrezi în același timp doza de feminitate, mai jos vei găsi 3 variante de stil, pe care le poți adapta armonios look-ului tău.

1.Cămășa din flanel este o piesă de bază în stilul grunge, adesea legată în talie, așa ca îți propun să construiești outfitul pornind de la ea, cum am făcut-o și eu. Optează pentru o fustă mini cu talie înaltă și volane, pe care să o porți cu o jachetă din piele simplă sau cu țințe (un accent punk niciodată nu strică) și mizează pe o pereche de dresuri din plasă, care îi vor da ținutei acel aer grunge, „neîngrijit”. Punctează cu o bască din piele și un lanț supradimensionat.

Dresuri Ann Demeulemeester, farfetch.com, 353 lei; Colier Canvas, shop.nordstrom.com, 211 lei; Fustă H&M, hm.com, 159,99 lei; Cămașă Isabel Marant Étoile, net-a-porter.com, 1.356 lei; Bocanci MARSÈLL , marsell.it, 2.392 lei; Inel Obsidian, obsidian.ro, 575 lei; Jachetă Philipp Plein, farfetch.com, preț pe site; Bască Ruslan Baginskiy, matchesfashion.com, 1.575 lei

 

2. Pentru momentele când simți nevoia de o ținută all black și de efect, apelează cu încredere la piele (ecologică) sau vinil, și vei fi instant o apariție badass! Elementul cheie?! Tricoul cu trupa preferată! Purtat înnodat, asortează-l cu o pereche de pantaloni din vinil negru, o vestă biker și neapărat cu tocuri… pentru că asocierile îndrăznețe sunt mereu un succes! La capitolul accesorizare, optează pentru bijuterii în nuanțe aurii, pentru a oferi un pic de „viață” ținutei.

 

Tricou Amplified, metal-shop.ro, 109,99 lei; Șosete Calzeodia, calzedonia.ro, preț pe site; Brățară Canvas, shop.norstrom.com, 185 lei; Cercei H&M, hm.com, 24,99 lei; Bască Ruslan Baginskiy, matchesfashion.com, 1.575 lei; Sandale Topshop, topshop.com, 185 lei; Vestă Unravel Project, entrance.ro, preț pe site; Pantaloni Zara, zara.com, 599,90 lei

 

3. Dacă ești adepta unui stil feminin, iar rochiile fac parte din „uniforma” ta zilnică, poți răsufla ușurată, pentru că o altă trăsătură de bază a stilului grunge sunt rochiile (adesea cu imprimeuri florale) purtate cu bocanci. În cazul de față, te poți juca un pic cu layeringul, mizând pe o cămașă supradimensionată purtată pe sub o rochie tip fishnet, și cu talia punctată. Completează outfitul cu accesorii tip „gablonțuri”.

Dresuri Ann Demeulemeester, farfetch.com, 353 lei; Colier Canvas, shop.nordstrom.com, 176 lei; Rochie Dodo Bar Or, matchesfashion.com, 1.015 lei; Cercei Nasty Gal, nastygal.com, 7 dolari; Bască Ruslan Baginskiy, matchesfashion.com, 1.575 lei; Bocanci The Last Conspiracy, thelastconspiracy.com, 2.421 lei; Curea Uterqüe, uterque.com, 276,50 lei; Cămașă Zara, zara.com, 129,90 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.