H&M lansează o serie de imprimeuri în colaborare cu Morris & Co, celebrul brand de decorațiuni interioare

În această toamnă, H&M colaborează cu Morris & Co, renumitul brand britanic specializat în decorațiuni interioare, fondat în anul 1861 de către William Morris, unul dintre cei mai renumiți creatori ai mișcării artistice Arts & Crafts. Colecția va conține unele dintre cele mai renumite printuri din arhiva casei și va fi disponibilă atât în magazine, cât și online, începând cu 4 octombrie.

Printurile aparținând casei Morris & Co sunt unele dintre cele mai iubite și usor de recunoscut din lume, având în vedere faptul că William Morris nu este asociat numai cu miscarea Arts and Crafts, dar a fost și un susținător înfocat al frumosului. Suntem extrem de încântați să colaboram cu acest brand britanic de referință și să putem împărtăși rezultatul cu iubitorii de modă din întreaga lume.” spune Pernilla Wohlfahrt, director de creație H&M.Printurile folosite de către Morris & Co pentru această colecție includ și Love is Enough”, un omagiu adus lui fondatorului William Morris, recunoscut și ca scriitor, poet și tipograf.

Își fac apariția și printurile dedicate frunzei de nufăr și gălbenelelor, dar și cel cu flori de trunjel de câmp, imprimeu care își are originea într-un tapet care decora casa lui William Morris din Kelmscott. Woodford Plaid” este o versiune contemporană inspirată de modelul ecosez tradițional, iar The Brook este print creat în 2015, inspirat de tapiseriile medievale.

În calitate de custode al companiei aparținând lui William Morris, ne străduim să păstrăm intactă moștenirea, prin crearea unor materiale atent lucrate și a unor colecții de tapet inspirate din arhiva pasiunilor lui. Această colaborare ne permite să arătăm relevanța și importanța modelelor consacrate ale casei Morris & Co și suntem extrem de încântați să colaborăm cu H&M pentru a expune aceste desene iubitorilor de modă din întreaga lume.” spune Claire Vallis, Director de Creație al Morris & Co.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.