H&M Foundation se alătură pentru prima dată unui eveniment TEDx organizat într-o tabară de refugiați

Primul eveniment TEDx desfășurat în cadrul unei tabere de refugiați va avea loc în Kakuma Refugee Camp în zona de nord a Kenyei, numită Turkana, pe data de 9 Iunie între orele 9am-3pm CET. TEDx este parte a unei colaborări în valoare de 30 de millioane SEK, între UNHCR și H&M Foundation, menită să susțină jumatate de million de copii refugiați, oferindu-le proviziile necesare pentru ca aceștia să poată continua studiile în scolile din Chad, Ethiopia, Iran, Kenya, Malaysia, Pakistan, Rwanda, Sudan, South-Sudan, Syria, Uganda și Yemen.

Cu toții le-am vazut. Ted Talks inspiraționale cu nume precum Ingrid Betancourt, Pope Franciscus, Sheryl Sandberg, Elon Musk și Bill Gates. Dar de data aceasta Ted Talk va fi ușor diferit. Pentru prima dată TEDx Talk este organizat în cadrul uneia dintre cele mai mari tabere de refugiați din lume. Evenimentul va avea loc pe 9 Iunie în intervalul orar 9am-3pm CET în Kakuma Camp, Kenya – casă pentru 185,000 de refugiați.“H&M Foundation dorește să contribuie la îmbunătățirea condițiilor pentru refugiați și modalitatea prin care o facem este colaborarea cu UNHCR și susținerea eforturilor acestora în diverse țări. Prin organizarea acestui eveniment Tedx în cadrul unei tabere de refugiați dorim să evidențiem poveștile unor oameni cu perspective diverse. Este crucial să combatem prejudecățile și să susținem conștientizarea- de asta avem acum nevoie, poate mai mult ca niciodată” declară Diana Amini, Manager Global al H&M Foundation.

H&M

TEDxKakumaCamp ne oferă o perspectivă diferită asupra realității  vieții de zi cu zi a unui refugiat, departe de imaginea nefericită și mai aproape de cea a creativității, a contribuției și a mobilizării celor din jur. Tema, Thrive, susține o cauza în care credem și anume că refugiații care beneficiază de susținerea celor din jur pot contura un viitor tolerant și pașnic.

“Sperăm ca acest eveniment să arate o alta latură a vieții refugiaților, nu una dată uitării, ci una în continuă transformare., declara Melissa Fleming, unul dintre organizatorii TEDxKakumaCamp. “Vom auzi nu numai povești despre tragedii, ci și despre idei care vor întari faptul că un refugiat ajutat poate să și prospere, nu numai să supraviețuiască.”

 Doi dintre purtatorii de cuvânt vor fi Pur Biel, actual refugiat și crescut în tabara Kakuma Camp, care în anul 2016 a participat la Olimpiada de Vară ca membru al primei Echipe Olimpice de Refugiați și Halima Aden, acum supermodel, născută și crescută într-o tabară de refugiați din nordul Kenyei.

Dacă vreți să îi cunoasteți pe refugiatii cu povești demne de spus mai departe:

Reprezentanții H&M Foundation vor fi la fața locului, participând la Ted Talk și vizitând scolile din Kakuma Camp, pe care le vom ajuta cu provizii pentru a merge la scoală.

Citeşte şi: Tot ce știm despre colaborarea dintre Moschino și H&M

Etichete: H&M
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.