H&M Conscious Exclusive 2018: forța feminității

Combinând cele mai recente inovații în materie de țesături sustenabile cu piesele inspirate din reședinţa artiștilor suedezi Karin și Carl Larsson, colecția H&M Conscious Exclusive 2018 este o expresie modernă a frumuseții artizanatului și a forței feminității. În premieră absolută, au fost incluse în colecție două materiale sustenabile noi: argintul reciclat și ECONYL®, o fibră din nailon regenerat 100% provenit din năvoade de pescuit reutilizate, precum și alte deșeuri. Colecția Conscious Exclusive 2018 se va lansa pe 19 aprilie și va fi disponibilă în magazinele selectate din întreaga lume precum și online pe hm.com.

„Ne face o deosebită plăcere să introducem în colecție două materiale reciclate noi. Continuăm să extindem limitele modei sustenabile prin creațiile din dantelă provenită din ECONYL® și bijuteriile din argint reciclat. De asemenea, opera artistei Karin Larsson și-a lăsat o amprentă specială asupra acestei colecții – motivele stilizate, compozițiile îndrăznețe precum și utilizarea culorilor în locuinţa acesteia fiind extrem de avangardiste pentru perioada respectivă. Karin a fost o prezenţă sonoră, fapt care a reprezentat o sursă de inspirație pentru această colecție,” a precizat Ann-Sofie Johansson, Director de creaţie al H&M.Cea de-a șaptea ediție consecutivă a colecției H&M Conscious Exclusive cuprinde piese vestimentare, lenjerie, pantofi și accesorii, toate confecționate cu măiestrie artizanală, care surprind un echilibru perfect între forță și delicatețe. În acest an, pe lângă in organic, bumbac organic, mătase organică, TENCEL™ și poliester reciclat, H&M introduce două materiale noi: argint reciclat și ECONYL®, o fibră provenită din nailon regenerat 100%, fiind confecționată din năvoade de pescuit și alte deșeuri.

Tapiseriile și goblenurile artizanale create de Karin, pasiunea ei pentru grădinărit și detaliile contrastante ale încăperilor din locuința artistei au fost principalele surse de inspirație pentru colecția Conscious Exclusive 2018. Acestea au fost reinterpretate în mod creativ de către echipa de design în jacarduri florale spectaculoase, broderii și imprimeuri abstracte.

Colecția include piese de efect, precum rochia albă, lungă, fără mâneci din ECONYL cu broderie din bumbac organic și rochia, verde, cu print floral, din jacard metalic, confecționată din poliester reciclat. De asemenea, costumul cu pantaloni din jacard negru se remarcă prin sacoul cu șliț la spate și pantalonii scurți cu tentă contemporană. Paleta de culori este formată din verde, alb și negru, cu inserţii de albastru și roz pastelat. Printre accesorii regăsim bijuteriile delicate, avȃnd formă de lalea, din argint reciclat precum și pantofii din satin reciclat, eșarfele din TENCEL™ și geanta accesorizată cu mărgele și paiete din plastic reciclat.

„Când am aflat despre această colecție, am fost extrem de impresionată de povestea ei precum și de piesele vestimentare care o definesc . Moda și sustenabilitatea nu mai sunt o contradicție de termeni și cred că refolosirea și reciclarea materialelor reprezintă o inițiativă importantă în sectorul modei. Creațiile spectaculoase confecționate din materiale reciclate sunt o veritabilă sursă de inspirație,” a declarat Christy Turlington Burns, imaginea campaniei H&M Conscious Exclusive din acest an.

Pozele campaniei din acest an au fost realizate de celebrul fotograf Mikael Jansson și le au ca protagoniste pe Aamito Lagum, Giedrė Dukauskaitė și Christy Turlington Burns, supermodel international si fondatoare a organizaţiei de sănătate maternală numită “Every Mother Counts”.

Citește și: Denim-ul la H&M, cu  Suki Waterhouse, Anaïs Gallagher și Adonis Bosso 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.