Cum să distingi o haină de blană naturală de una sintetică

Ți se întâmplă să îți dorești să cumperi o haină de blană naturală, dar să te confrunți cu faptul că nu știi cum să recunoașteți o blană adevărată de un model sintetic? Aceste modele sintetice, din ce în ce mai populare, au tot mai mult succes și poate fi dificil să le recunoaștem fără câteva sfaturi.

Lejeritatea hainei

Unul dintre cele mai simple teste este de a vedea mișcarea părului. Ia blana și agit-o ușor pentru a vedea cum reacționează aceasta. Dacă blana ta este reală, haina ar trebui să urmeze perfect mișcarea, într-o manieră foarte ușoară. Dacă este un fals, există șanse mari să se lipească părul. Cu cât este mai bună calitatea blănii, cu atât va fi mai ușoară.

Separați firele de par și verificați baza

Blana falsă are de obicei o baza textilă. Blana animalelor, pe de altă parte, este implantată într-o piele.

Prezența firelor de blană în jos

Al doilea test la fel de simplu: verificarea prezenței în jos! Într-adevăr, blana reală nu trebuie să fie uniformă! Nu este un obiect industrial care întrunește un calibru! Pentru a efectua acest test, tot ce trebuie să faci este să sufli pe firele de blană. Dacă este adevărat, părul ar trebui să se desprindă cu ușurință și să arate relativ jos.

Citește și: Ghidul hainelor din blană artificială – cum o alegi pe cea potrivită stilului tău 

Lungimea firelor de păr

Întotdeauna în același principiu, te poți opri pe lungimea firelor de par. Și da, o repetăm​​ din nou, dar blana naturală nu este industrială, așa că va avea par de lungimi complet diferite. În schimb, blană sintetică este adesea produsă în fabrică și, prin urmare, este „calibrată”. Părul ei are cam aceeași lungime.

Testul acului

Acesta este cel mai de încredere test pentru a detecta haina de blană naturală reală de una falsă! Pentru acest test, veți avea nevoie de un ac simplu. De fapt, vom coase bătătura pe care este montată blana. Nu va panicați, nu vă va deteriora blană. Dacă acest lucru este natural, ar trebui să simțiți rezistență. Părul unei blăni adevărate este atașat efectiv pe piele, care va rezistă mult mai mult decât o bătătură textilă pe care sunt montate blănurile false. Dacă blana ta nu este reală, există șanse mari că acul să treacă cu ușurință prin bătătură!

Uită-te la vârfurile firelor de păr

Părul real de animale se va micșora până va fi foarte fin la capăt, cu excepția cazului în care a fost tăiat. Blana sintetică, pe de altă parte, are de obicei capete care se termină într-o manieră mai ascuțită. Deci, dacă periile se micșorează la sfârșit, mai bine nu va asumați riscul și lăsați haina de blană acolo unde este.

Testează cu o flacără (dacă deții deja obiectul)

Îndepărtați niște fire de păr, folosiți penseta pentru a le ține deasupra unei suprafețe neinflamabile, apoi ardeți-le cu un chibrit sau cu o brichetă. Arsul părului animalelor are un miros similar cu cel dat atunci când arzi părul uman. Blana falsă, care este din acril sau poliester, miroase a plastic topit atunci când ia foc.

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: pixabay

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.