Ghidul pentru părinţi în alegerea încălţămintei pentru copii

Pornind de la vechea tradiţie daneză de a lasă copiii să petreacă cât mai mult timp în natură – deplasându-se liberi prin păduri, căţărându-se prin copaci, rostogolindu-se în nămol – specialiștii ECCO Kids doresc să îi ajute pe cei mici să se dezvolte liber şi să crească fizic şi mental fără nici o restricţie.

Autotintitulaţi „protectori ai picioruşelor”, membrii echipei ECCO Kids se concentrează în permanenţă pe libertatea, confortul şi dezvoltarea de încălţăminte pentru fiecare categorie de vârsta, fiecare gând al lor fiind la realizarea de încălţăminte în care părinţii vor avea încredere şi pe care copiii o vor adora.

Colecţia aniversară din acest an îmbină povestea moştenirii tradiţiei brandului ECCO cu tehnologia viitorului, într-o serie de opţiuni care se adresează atât bebeluşilor, copiilor de vârstă mică cât şi adolescenţilor.

Mai jos, poți consulta „Ghidul pentru părinţi în alegerea încălţămintei pentru copii” realizat de către specialiştii ECCO Kids. 

26 de oase

Ecco Kids este atent la picioare, de la forma tălpii și până la a ști cum funcționează, cum se dezvoltă și cum răspund. Există peste 26 de oase și 28 de încheieturi în laba piciorului, iar cei de la Ecco au studiat cum se mișcă și cum răspunde fiecare dintre ele.

Ce trebuie să știi

La o vârstă fragedă, oasele piciorului sunt moi și maleabile. Copiii au nevoie de un pantof care să îi susțină și să permită mușchilor labei piciorului să se dezvolte cât de liber posibil. ECCO Kids înțelege diferența dintre forma piciorului unui bebeluș și cea a unui copil mai mare.

Ce se petrecere de fapt

0-2 ani: Piciorul unui bebeluș este foarte moale și flexibil. Arcurile și mușchii nu sunt complet dezvoltați.
3-7 ani: Arcurile încep, acum, să se dezvolte, împreună cu mușchii.
8-12 ani: Piciorul este încă foarte sensibil la presiune. Arcurile sunt aproape complet dezvoltate, oferind piciorului o formă asemănătoare cu cea a picioarelor adulților.

Sensibilitate la presiune

Pe măsură ce picioarele copilului se dezvoltă, ele sunt sensibile la presiune și greutate, așadar, ci de la ECCO Kids susțin dezvoltarea corectă, care să permită copiilor să aibă libertate de mișcare – pentru că cel mai important lucru la un pantof este libertatea pe care o oferă copilului, libertate de aventură, curiozitate, explorare și distracție.

Regula degetului mare

Picioarele cresc în mod constant. Picioarele copiilor cresc în etape. Ele cresc foarte repede în primii 2 ani. Aproximativ o jumătate de mărime la fiecare 2 luni, ceea ce echivalează cu 2 cm în cursul unui an. De la 2 la 3 ani, piciorul crește cu o jumătate de mărime la fiecare 3 luni, ceea ce înseamnă 1,5 cm în cursul unui an. Atunci când cumperi pantofi pentru copiii tăi, amintește-ți întotdeauna de REGULA DEGETULUI MARE. Trebuie să existe un spațiu de cel puțin 1,5 cm între vârful degetului și vârful pantofului. Acest spațiu permite:

  • 0,5 cm pentru extensia de mers
  • 0,8 cm pentru ca piciorul să crească de-a lungul timpului
  • 0,25 cm sunt ocupați de bombeu

Măsurători constante

Dată fiind rata de creștere a picioarelor copiilor, în primii 3 ani, este foarte important să le măsori și le verifici des (cam la fiecare 2-3 luni, deoarece aceasta este aproximativ rata lor de creștere). Este important mai ales pentru copiii mai mici, deoarece terminațiile nervoase din picioarele lor nu sunt complet dezvoltate, așadar este dificil pentru ei să spună când pantofii sunt prea strâmți.

ECCO Kids creează pantofi care:

  • utilizează materiale ușoare, moi și flexibile, care oferă piciorului maximum de mobilitate și confort.
  • eu un scop. Este scos din ei tot ce nu este necesar.
  • sunt atât de moi, încât se comportă ca niște amortizoare pentru picioarele copiilor, oferindu-le confort.
  • utilizează materiale care lasă aerul să circule și care permit piciorului să respire.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.